Aşure Tarifli

Malzemeler: 
( 10 kişilik),
2 su bardağı aşurelik buğday,
450 gr. toz şeker,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 çay bardağı pirinç,
yarım çay bardağı kuş üzümü,
yarım çay bardağı çam fıstığı,
yarım çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
1 çay bardağı kuru kayısı,
1 çay bardağı kuru incir,
yarım çay bardağı badem,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
süslemek için:
Nar, kuş üzümü, çam fıstığı,

Hazırlanışı:
Aşurelik buğday bir gece önceden suya konulur. Nohut, fasulye, kuru üzüm ve kuş üzümü de bir gece önceden suya konulur. Ertesi gün suda bırakılan tüm malzemeler bir taşım kaynatılır. Geniş bir tencereye buğday ve diğer kaynatılan mazlemeler konulur. Üzerini geçecek sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.(Buğdayların iyice ezilmeleri ve diğer bakliyatların iyice yumuşaması gerekir)Pişme sırasında gerekirse sıcak su ilave edilir. Pişmesine yakın küçük küçük doğranmış incir, kayısı, pirinç, çam fıstığı ve bademler eklenir ve hepsi yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. Ayrı bir kapta buğday nişastası suda eritilir ve yavaş yavaş karıştırılarak tencereye eklenir. Son olarak tencereye toz şeker konulur bir taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır. Kaseler pay edilen aşure biraz soğuduktan sonra üzeri kuş üzümü, çam fıstığı ve nar taneleri ile süslenir ve iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
X