Portakallı Kurabiye

Malzemeler
3 Adet Portakal
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket (250 gr.) Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Un (Aldığı kadar)
Yapılışı

Öncelikle portakalların kabuklarını rendeleyip, bir yemek kaşığı şeker ile karıştırın.
Portakalların suyunu sıkıp, tüm malzemeleride katarak yumuşakça bir hamur yoğurun. (Hamuru; üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirebilirseniz iyi olur)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Arzu ederseniz tepsiye dizdikten sonra, üzerlerine hafifçe çırpılmış yumurta akı sürün ve toz şeker serpin.
180 derece ısıtılmış fırında, 25-30 dk. kadar pişirin.
X