Revani Tarifi

Revani damaklarda bıraktıgı o özel tadı kim unutabilir ki? Tatmaya doyamadığımız bir tarif.

Revani için gerekli malzemeler
4 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 fincan sıvı yağ,
2 fincan irmik,
2 fincan yoğurt,
vanilya,
kabarma tozu,
4 fincan un,
Şurubu için,
4 su bardağı şeker,
4 su bardağı su (çok kaynamayacak),

Yapılışı
Bir kaba yumurtayla şekeri ekleyip iyice karıştırınız daha sonra sıvı yağını, irmiği,yoğurtunu ekleyin ve iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin.Kabartma tozunu ve ununu eleyerek ekleyin daha cok kabarması için.Harcı iyice karıştırdıktan sonra yağlı bir tepsiye dökünüz.Fırına sürünüz. Şerbeti için şekeri ve suyu tencerede kaynatınız(çok kaynamamısına özen gösteriniz) Pişen revaninin üzerine şerbetini dökünüz.Dondurma ya da kaymak eşliğinde ikram edebilirsiniz Afiyet Olsun
X