Ev Baklava Tarifi

MALZEMELER,
3 yumurta,
1 su baradağı süt,
yarım çay baradağı sıvı yağ,
yarım paket kabartma tozu,
yarım çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı sirke,
ala bildiği kadar un,
1 kase kırılmış ceviz,
200 gr margarin,
mısır nişastası,

ŞERBETİ İÇİN,
4 su bardağı şeker,
5,5 subaradağı su,
bir kaç damla limon suyu,

HAZIRLANIŞI:
Geniş bir kaba yumurta süt sıvı yağ sirke kabartma tozu ve tuzu koyup alabildiği kadar un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. daha  sonra bu hamuru 28 eşit parçaya bölüp bu parçaları tek tek 10 cm büyüklüğünde aralarına nişasta serperek 10 ar 10 ar üst üste koyalım. daha sonra 10 arlı gurupları merdane ile tepsi büyüklüğüne gelinceye kadar açalım. daha sonra acılan hamurları en alta 2 kata açtığımız hamuru koyup here kata ceviz serperek üst üste yerleştirelim. daha sonra istediğimiz şekilde keserek 200 gr erittiğimiz margarini her tarafına gelecek şekilde dökelim. daha sonra 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip fırından çıkaralım baklava ıldıktan sonra 4 su bardağı şeker 5,5 su bardağı suyu ilave ederek kaynatalım.kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyunu damlatıp 2dk daha kaynattıktan sonra ılık baklavamızın üzerine döküp şerbetin çekmesi için dinlendirelim...

afiyet olsun...
X