Revani İrmik Tatlisi Tarifi

Malzemeler:
4 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
5 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı:
 Yumurta ve şekeri çırpın, üzerine yoğurt, yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kek kıvamına gelene kadar karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine yayıp 170-180 derecede pişirin.
Şerbeti ocakta kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 15 dk. sonra ocaktan alın ve içerisine birkaç damla limon suyu akıtın.

Fırından tatlınızı üzeri pembeleşince alın ve daha sıcakken birkaç yemek kaşığı soğuk suyla ıslatın. Ilık olan şerbeti de ekleyin.
Tatlımız hazır.
Afiyet Olsun
X