Kazdağı Çorbası Tarifi

MALZEMELER:
5 çorba k. tarhana
1 su b. haşlanmış börülce
1 çay b. haşlanmış nohut
3 yeşil biber
2 domates
1 çorba k. domates salçası
1 tavuk bacağı
1 çorba k. tereyağı
tavuk suyu
tuz

HAZIRLANIŞI:
Tavuğu haşlıyoruz ve etlerini didiyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Biberleri de doğruyoruz.Tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyuyoruz. Biberleri ilave edip kavuruyoruz.
Salçayı ve tarhanayı alıp karıştırıyoruz. Domatesleri ekliyoruz. Önce soğuk su döküyoruz. Peşinden tavuğu haşladığımız suyu da ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Pişmesine yakın haşlanmış nohut, börülce ve tavuğu ilave edip tuzunu da atıyoruz. Kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Bir taşım daha kaynatıp servis servis ediyoruz.
X