Güveçte Etli Fasulye Tarifi

Malzemeler:
1 bütün tavuk
3 su b. pilavlık bulgur
1 su b. tavuk suyu
2 domates
2 soğan
1 havuç
sıvıyağ
tereyağı
tuz
su

Hazırlanışı:
Eti kuşbaşı doğruyoruz ve güvecimize sıvıyağ dökerek etleri kavuruyoruz. Soğanları ve biberleri doğruyoruz. Fasulyeleri yıklıyoruz ve kırıyoruz. Domatesleri de soyuyoruz ve doğruyoruz. Etler suyunu bırakıp çekince soğanı ve sarımsağını ilave edip karıştırıyoruz. Ardından salçasını ekliyoruz.

Hepsini bir kavuruyoruz. Fasulyeleri de ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Doğradığımız domatesleri de en üste koyuyoruz. Tuzunu ve suyunu veriyoruz. Güvecin ağzını önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz ve ocakta pişmeye bırakıyoruz.

Ocakta bir süre pişirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
X