Patatesli Sahur Simidi

Malzemeler:

3 su b. un
2 çorba k. yoğurt
1 çay b. süt
yarım pk. yaş maya
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
tuz

İÇ HARCI İÇİN:

3 haşlanmış patates
1 haşlanmış havuç
200 gr. kıyma
1 soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı

Haşlanmış patatesleri ve havucu soyuyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Geniş bir tavaya sıvıyağ döküyoruz. Kıymayı ve soğanı ilave edip kavuruyoruz. Haşlanmış sebzeleri de kavurduğumuz kıymanın üzerine rendeliyoruz ve hepsini karıştırıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kasesine koyuyoruz.

Unun üzerine tuzunu atıyoruz. Ortasını açarak mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sıvıyağı, sütü ve yoğurdu döküyoruz. Yumurtanın akını ilave edip sarısını üzeri için ayırıyoruz. Hamuru iyice yoğuruyoruz ve dinlendiriyoruz.

Mayalanan hamura un serpiyoruz ve iyice açıyoruz. Açtığımız hamurun içine harcımızı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Rulonun iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Üzerine isteğe göre susam veya çörekotu da serpilebilir. Bıçakla kenarlarına çentik atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
X