Çilekli Tart Tarifi

Malzemeler :
•3 su b.un
•125 gr.tereyağı
•2 yumurta
•1 su b.pudra şekeri
•1 çay k.kabartma tozu

Kreması için:
•2.5 su b.süt
•2 çorba k.un
•1 çorba k.nişasta
•1 tatlı k.vanilya
•1 poşet toz şanti
•1 su b.süt

Üzeri için:
•çilek



Hazırlanışı :
Tartın hamuru için karıştırma kabına un, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak karıştırın. Ortasını açarak içine tereyağı ve yumurtayı alarak ortadan itibaren karıştırın.Eğer kıvamı koyu olursa soğuk su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru merdane ile açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatalla deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

Kreması için tencereye süt, un, nişatsa ve vanilyayı alarak çırparak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca çırpılmış krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.

Pişip ilk sıcaklığı çıkan tartın üzerine kremayı yayın. Üzerini çilek ve toz yeşil fıstık ile süsleyerek soğutup servis edin.Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya
X