MALZEMELER:
1 kase karnabahar
1 pırasa
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz, karabibr
pulbiber
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Pırasayı ince olarak kesin.
Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın.
Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince
kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin.
Üzerine 2 adet yumurtayı kırın,üzerine 1 tutam
maydonoz,1 tutam dereotu,tuz,karabiber,pulbiber
ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın.
Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın.
Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın
ve yoğurtla beraber servis edin.