Kirazlı Tart Tarifi

Malzemeler: 
2.5 su b.un
125 gr.margarin
1 yumurta
1 çay b.pudra şekeri
1 çay k.vanilya
1 çay k.kabartma tozu
yarım çay b.soğuk su

Kreması için:
2 yumurta
50 gr.margarin
1 çay b.pudra şekeri
kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi
tarçın
3 çorba k.badem
kiraz
kayısı
1 çorba k. un

Üzeri için:
2 yumurta
50 gr.margarin
1 çay b.pudra şekeri
kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi
tarçın
3 çorba k.badem
kiraz
kayısı
1 çorba k. un

Hazırlanışı: 
Karıştırma kabına 2,5 su un alınır. Üzerine oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, yumurta ve yarım çay bardağı soğuk su alınarak hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur tart kalıbına yayılaarl yarı kıvamda pişirilir. Bu arada kreması hazırlanır. Bunun için; 2 yumurta, oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi, tarçın, badem ve 1 çorba k. un karıştırma kabına alınarak karıştırılır. Hazırlanan krema yarı pişmiş tart hamurunun üzerine yayılır. Daha sonra üzerine kiraz ve kayısılar dizilerek pişirilir.Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya
X