Lokmalık Cevizli Tart Tarifi

Malzemeler:

Hamuru İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiğince un (1,5 su bardağı)

İç Harcı İçin;
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı esmer toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Ceviz
Hazırlanışı:
Peynir, yoğurma kabına alınıp, üzerine tereyağı, kabarta tozu ve un eklenerek iyice karıştırılır.
Hazırlanan hamur, buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur, yağlanmış minik tartolet kalıplarına yerleştirilir.
İçi için: ceviz toz haline getirilerek karıştırma kabına alınır.
Üzerine yumurta, esmer toz şeker, tereyağı ve vanilya eklenerek çırpılır.
En son üstüne birer bütün ceviz koyularak, 170 C derece ısınmış fırında pişirilir.Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya
X