Zerde Tarifi

MALZEMELER:
1 lt su
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
safran
yarım çay bardağı kuş üzümü

HAZIRLANIŞI:
1 lt suyu ocağa koyup az miktar safranımızı da ilave edelim. safranın renginin çıkması için çırpma teli ile karıştıralım daha sonra şekerimizi de ilave edip eritikten sonra haşlanmış pirincimizi de koyduktan sonra kaynatalım kaynamaya başlayan zerdemize 1 çay bardak suya nişastamızı eriterek bu karışımı kaynayan zerdemize yavasca dökelim daha sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstığımızı da ilave etikten sonra 1 dk  kaynatıp kaselerimize döktükten sonra 15 dk soğutup isteğimize göre süsleyip servis edebiliriz..
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya
X