Mantarlı Pilav Tarifi

Hayranı bol bir tarif bu.

Malzemeler,
2 su bardağı pirinç,
500 gr. mantar,
2,5 su bardağı su,
-varsa- az miktarda et suyu ,su miktarından azaltarak,
1 limon,
tereyağ, zeytinyağı,
tuz, -isteğe göre- zerdeçal,

Yapılışı,
Pirinç, tuzlu suda ıslatılır. Mantarlar -bence- öncelikler yıkanır. Başka türlüsü içime sinmiyor çünkü. Sonra büyüklüğüne göre 2'ye, 4'e vs. bölünür. Kesilen mantarlar 1/2 limon sıkılmış suya atılır. Zeytinyağda pişmeye bırakılır, yarım limon sıkılır. Ara ara karıştırılır, suyunu çektiğinde tereyağ ve pilavın suyu eklenir. Et suyu varsa 1-2 kepçe kadar kullanılır, daha lezzetli olur. Su kaynadığında yıkanıp süzülmüş pirinç eklenip pişirilir. Dinlendirilip afiyetle yenir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X