Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

MALZEMELER:
1 kâse mantar
2 tam tavuk göğüs
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
zeytinyağı

PİLAVI İÇİN:
2 su b. bulgur
2 domates
2 soğan
2 çorba k. tereyağı
tuz
su

SOS İÇİN GEREKENLER:
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
Soğan, mantar ve sarımsakları ince bir şekilde doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı koyuyoruz. Soğan, sarımsak ve mantarları tavaya alıp sote ediyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri doğrayıp ve tavaya ekliyoruz. Tuzunu, karabiberini koyuyoruz. En son doğranmış fesleğen koyuyoruz. Karıştırıp altını kapatıyoruz. Tavuk göğüsleri önce ortadan ikiye bölüyoruz. Ardından dört parçayı da enlemesine kesiyoruz Her bir dilimi buzdolabı poşeti arasına koyup et döveceğiyle ince hale getiriyoruz. Her tavuk parçasının bir kenarına mantarlı iç harcından koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız kısım alta gelmesi gerekiyor. Bu şekilde yağlanmış cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine zeytinyağı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Pilavı için ise soğanları yemeklik şekilde doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyup soğanlı kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ve bulguru da ilave edip kavuruyoruz. Domatesleri soyup ufak ufak doğruyoruz. Domatesleri de ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Sıcak suyunu ve tuzunu veriyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Sosu için ise, küçük çelik tencerede tereyağını eritiyoruz ve unu ekleyip kavuruyoruz. Unun kokusu çıkmaya başlayınca soğuk sütle kıvamını açıyoruz, bir yandan da çırpma teliyle karıştırarak topak topak olmasını engelliyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz. Sosun rengi koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Pişen pilavı servis tabağına alıyoruz. Tavuk sarmaları da ikiye kesiyoruz ve pilavın kenarlarına diziyoruz. Tavukların üzerine de sosu gezdirerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X