Tepsi Böreği - 2

Kudret Ablamın tarifi. Onlarda yediğim daha güzeldi aslında, biraz daha çok kızarmıştı diye belki. Köy sütü kullandığı için de olabilir. Bir de eli değdi diye bence :)
Ölçüler bunun 1,5 katıydı, tepsi de öyle. Büyük kare borcama göre azalttım.

Malzemeler
4 yufka
2/3 su bardağı süt
1 parmak zeytinyağı (sütün üstüne eklenmiş)
350 gr. tulum loru, peyniri karışımı (ya da ne varsa)
maydanoz, dereotu
200 ml. maden suyu
2 yumurta
2 kaşık yoğurt

Yapılışı
Tepsi yağlanıp yufkalar buruşuk serilirken aralarına fırçayla süt+yağ karışımı sürülür. 2. yufkanın üstüne peynir serpilir. Son yufka kapak olacak şekilde düzgün serilip dilimlenir. Kalan süte maden suyu, yumurta ve yoğurt eklenip üstüne gezdirilir. 200 dereceli fırında yufkalı börek ayarında (hem alt ısıtıcılar çalışıyor, hem fan) 1. seviyede pişirilir. Yanlış hatırlamıyorsam 30 dakika sürmüştü pişmesi. Bir de not; önce ikinci kata koymuştum, baktım altı beyaz, üstü kızarmaya başlamış, 15 dakikadan sonra bir kat aşağıya aldık. Malum, borcamın ısınması biraz zaman alıyor.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X