Malzemeler
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez

Tarif
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin.
Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin.
Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kuru Baklava Tarifi

Malzemeler
1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
2 Su Bardağı Ilık Su
Aldığı Kadar Un
İç malzemesi :
300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
150 gr İzmir Üzümü (kuru)
4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker

Tarif
Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin. İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin. Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın. Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın. Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin. Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin.
Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
İçin hazırlanışı
Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Banyolu Börek Tarifi

Malzemeler
1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon
Maydanoz
3 Adet Yufka
1/2 Paket Margarin
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu

Tarif
Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin.
Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın.
Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Ispanaklı Makarna Tarifi

Malzemeler:
(5 kişilik)
1 paket makarna (ben helezon makarna kullandım)
250 gr haşlanmış ıspanak
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı teryağı
125 gr labne peyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz

Hazırlanışı:
Makarna kaynar tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır. Ayrı bir kapta ıspanak haşlanır. Labne peynir, dövülmüş sarımsak(ben kullanmadım), haşlanmış ıspanak, tereyağı, rendelenmiş muskat robota konulur ve karıştırılarak püre haline getirilir. Haşlanan ve süzülen makarna (soğuk sudan geçirilmeden) tencereye alınır ve sos üzerine dökülür. 1, 2 dak. karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun

Etli Nohut Tarifi

Malzemeler:
(4 kişilik)
2 su bardağı nohut
250 gr.kuşbaşı et
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanırlar.(Ben hazır haşlanmış olarak satılan nohut kullandım) Etler bir tencerede haşlanırlar.(Etin suyunu yapacağınız pilav için kullanmanızı öneririm.) Bir tencereye haşlanmış nohut, haşlanmış et, doğranmış soğan ve salça konulur üzerine ılık su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Ateşten alınmasına yakın tuzu eklenir, karıştırılır. Altı kapatılınca üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirilir ve bir süre dinlendirilir. Salata ve pilav ile servis edilir.
Afiyet Olsun .Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com

Tarator Sos

Özellikle deniz ürünlerinin vazgeçilmezi olan taratorun mutfaklarımızda yeri başkadır. Günümüzdeki yeni yeni farklı tatlardaki soslar daha ortalarda dolaşmayıp, adları bile duyulmamışken bizim sevgili taratorumuz mutfağımızda hazır bulunuyordu. Bu güzel sos olmadan midye ve kalamarın tadı eksik kalır.

Malzemeler:
1 su bardağı bayat ekmek içi
yarım su bardağı ceviz içi
2 diş sarmsak
yarım limonun suyu
yarım su bardağı su

Hazırlanışı:
Bayat ekmek içi, ayıklanmış ceviz içi, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve su robota konulur ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırılır.(Fazla sulu olursa ekmek içi, fazla yoğun ve katı olursa su ilave ederek yoğurt kıvamına getirebilirsiniz) Yoğurt kıvamına gelen tarator sos sosluğa alınır ve midye ya da kalamar yanında servis edilir.
Afiyet Olsun.Kaynak.

Tepsi Böreği Tarifi

Malzemeler
4 yufka
2/3 su bardağı süt
1 parmak zeytinyağı (sütün üstüne eklenmiş)

350 gr. tulum loru, peyniri karışımı (ya da ne varsa)
maydanoz, dereotu

200 ml. maden suyu
2 yumurta
2 kaşık yoğurt

Yapılışı
Tepsi yağlanıp yufkalar buruşuk serilirken aralarına fırçayla süt+yağ karışımı sürülür. 2. yufkanın üstüne peynir serpilir. Son yufka kapak olacak şekilde düzgün serilip dilimlenir. Kalan süte maden suyu, yumurta ve yoğurt eklenip üstüne gezdirilir. 200 dereceli fırında yufkalı börek ayarında (hem alt ısıtıcılar çalışıyor, hem fan) 1. kademede pişirilir. Yanlış hatırlamıyorsam 30 dakika sürmüştü pişmesi. Bir de not; önce ikinci kata koymuştum, baktım altı beyaz, üstü kızarmaya başlamış, 15 dakikadan sonra bir kat aşağıya aldık. Malum, borcamın ısınması biraz zaman alıyor.

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Öğrenelim

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Öğrenelim

Kişnişli Patates Çorbası

MALZEMELER:
2 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba k. un
ÜZERİ İÇİN:
kişniş

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayarak tencereye alıyoruz. Patatesi de koyarak kavuruyoruz. Peşinden sıcak suyunu döküyoruz. Et suyunu ilave ediyoruz.

Çorbayı kaynatıyoruz. Terbiyesi için, yumurtanın sarısını kaseye ayırıyoruz. Üzerine unu ve yoğurdu döküyoruz ve çırpıyoruz. İçine soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Peşinden karıştırarak sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki çorbayı el blendırıyla eziyoruz.

Terbiyeyi karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis ediyoruz..Kaynak.www.nepisirsekde.blogspot.com,

Beşamel Soslu Karnıyarık

Evde geçirilen bir günün akşamı girilen tarifin zorluk derecesi daha yüksek oluyor görüldüğü gibi. Yanık küp kaşarlar da nazar boncuğu olsun; onların sebebi eşimin "2 dakikalık" bir şey anlatması, sağolsun :)

Malzemeler
6 patlıcan
1 büyük soğan
250 gr. kıyma
2 domates (veya 1 büyük)
7-8 dal maydanoz
2-3 dal nane
tuz, karabiber, toz biber, pul biber

Beşamel Sos
1,5 su bardağı süt (300 ml.)
2/3 kahve fincanı un
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
kaşar rendesi (küp doğradım)

Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup -maalesef- yağda kızartılır. "Zamanım var" diyorsanız yağlanıp fırında da pişirilebilir. Kızaran patlıcanlar bir fırın kabına alınır.

Soğan çok az kavrulur, rengi şeffaflaşınca kıyma ilave edilir. Ardından domates rendesi ve domatesler suyunu biraz çekince baharatlar. Son olarak yeşillikler eklenip altı kapatılır.

Beşamel sos için yağda un kavrulur. Biraz rengi esmerleşince süt eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. (Her zamanki ölçüyle yapmama rağmen tarifte yazılı miktardaki un yetmedi, 1 yemek kaşığı daha ekleyip blender tuttum hemen. Ama bu ekstrem bir durum olduğu için tarifi değiştirmiyorum.)

Patlıcanlar yarılıp önce kıymalı sos paylaştırılır. Sosun kalan sulu kısmı tepsiye dökülür, biraz daha su ilavesiyle. Kıymanın üstüne beşamel sos, onun da üstüne kaşar rendesi koyulur. 200 dereceli sıcak fırında kızarana kadar pişirilir. 3. seviye, 3D pişirme.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

İslim Kebabı Tarifi

Ölçüler 18 adet içindir yani 9 porsiyon. Bazı yemekler vardır; miktarı artsa da zahmeti artmaz. Bu onlardan değil işte :)

Malzemeler
800 gr kıyma
2-3 dilim ekmek (ıslatılmış)
1 yumurta
1 soğan
1 tatlı kaşığı silme karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz, kimyon, pul biber, karabiber, hardal, kekik
10-12 patlıcan
domates, biber
yağ
1 dolu yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
1/2 lt. su

Malzemeler
Köfte harcı yoğrulup dinlenmeye bırakılır. Vakit yoksa dinlenmeyebilir tabi, mesela bizde pek yoktu :) 18 beze yapılıp yassı yuvarlak bezeler halinde yağlanmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir. (2. raf 3D)

Patlıcanlar alacalı soyulup 3-4 uzun dilim yapılır. 18 kebap için 36 patlıcan dilimi gerekiyor, her bir patlıcandan 3 dilim elde edersek 12 patlıcan lazım, 4 dilim çıkarsa 9 patlıcan. Patlıcan dilimleri yağda kızartılır ama çok öldürülmez; rahat kıvrılacak kadar yumuşaması ama dağılmayacak kadar diri kalması gerekiyor. Ilınınca '+' şeklinde üst üste koyulup köfteler sarılır. Tepsiye ters kapatılır.

Biberler 4-5 cm. uzunluğunda kesilip ortadan ikiye ayrılır. Domatesler de biraz kalınca dilimlenir. Kürdana önce biber sonra domates dilimi geçirilip biber üstte kalacak şekilde patlıcanlı köftelere batırılır.

Salçalı su gezdirilip 180 dereceli fırında biberler kızarana kadar pişirilir. 35 dakika civarı sürer. (2. seviye 3D)
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Tereyağlı Kakaolu Kek Tarifi

Bir gün içinde iki defa yapmıştım bunu, sabahkinde çay vardı, akşamkinde ayran; ikisi de iyiydi ama ayranlının yumuşacık bir dokusu oldu. O yüzden, sitedeki 55. kek tarifi de olsa ısrarla yayınlıyorum.

Malzemeler
3 yumurta (beyazları ayrılır)
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı pekmez
1 su bardağı koyu ayran
100 gr.oda sıcaklığında tereyağ (veya)
2,5 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
çok az tuz

Yapılışı
Yumurtanın akları ayrılıp krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır. Sarıları şeker ve pekmezle çırpılır, sıvılar ve ardından da kurular eklenip çırpılır. Son olarak köpürtülmüş yumurta akları eklenip kaşıkla yedirilir. Yağlanıp unlanmış (unlamak kalıbın ömrü için; züccaciyeci tavsiye etmişti) kalıba dökülüp 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında 38-40 dakika pişirilir; kürdanla kontrol edilir. 3D ısıtma, 3. seviye.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Kremalı Patates Fırında

Malzemeler:
5 ad. patates
3 yumurta
½ sb. krema
½ sb. sıvıyağ
1,5 sb. un
1 pk. kabartma tozu
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Patatesler soyulup halka halinde doğranır. Kare bir tepsiye patatesler düzgünce dizilir.
Bir kapta yumurtalar çırpılır. Krema, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber eklenerek çırpmaya devam edilir.
Patatesin üzerine hamur düzgünce yayılır. Isıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Bir çeşit sebze yemeğidir.
Patates dilimleri 3 mm kalınlığında olmalıdır.
Ortalama maliyeti 7.20 tl'dir.
Ortalama 8-10 kişiliktir.

Afiyet Olsun

Sade Omlet Nasıl Yapılır Öğrenelim

Sade Omlet Nasıl Yapılır Öğrenelim

Fıstıklı Mantarlı Roka Salatası

Malzemeler: 
(Miktarlar size kalmış )
roka
mantar
cherry domates
dolmalık fıstık
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
nar

Hazırlanışı:
Teflon tavada dolmalık fıstıklar renkleri hafif dönene kadar çevrilirler. Fıstıklar tavadan bir tabağa alınır ve tavaya doğranmış mantarlar konulur. Mantarlar tavada sotelenirler. Diğer tarafta rokalar ayıklanıp, yıkanırlar. Süzüldükten sonra iri iri doğranırlar. Üzerine doğranmış cherry domatesler eklenir. Bir kapta iyice karıştırılıp harmanlanan nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı roka ve domateslerin üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Sotelenen mantarlar ve fıstıklar da bu karışıma eklenir ve karıştırılır. Servis tabağına alınan salataya en son olarak ayıklanmış nar taneleri serpilir ve servis yapılır.

Afiyet Olsun

Fransız Usulü Tavuklu Omlet Tarifi

Malzemeler
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı küçük doğranmış tavuk eti
2 çorba kaşığı krema

Tarif
Küçük bir kapta tereyağı ile tavuk etini bir dakika kadar kavurun.
Bir kişilik yumurta güvecine koyun.
Üzerine kremayı koyup yumurtayı kırın.
Küçük bir kabın içine sıcak su koyup güveci oturtun.
Orta ateşli fırında 3 dakika pişirip, çıkarın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Çılbır Tarif

Malzemeler
Kişi başına 1 yumurta
Bir orta boy yoğurt
Bir kaşık margarin
Az tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 bardak su

Tarif
Geniş yayvan bir kapta bir bardak su kaynatılır.
Kaynayan suya kişi başına 1 adet gelecek şekilde yumurtalar kırılır (yumurtaların şekli bozulmamalıdır).
Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt konulur ve tepsiye yayılır.
Pişen yumurtalar delikli bir kepçe ile şekilleri bozulmadan alınıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirilir (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır).
Üzerine tereyağında hafifçe çevirdiğimiz kızdırılmış biber gezdirilir.
Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Ispanaklı Krep Tarifi

Malzemeler
krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:
Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça

Tarif
Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz.
Daha sonra salçayı ekleyin.
Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın.
2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin.
Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın.
Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur.
Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın.
1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.
Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın.
Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Ev Yapımı Çikolata

Malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
80 gr çikolata
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı kavrulmuş fındık
3 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif
Fındığı rondoda macun kıvanına gelen kadar çekin.
Üzerine pudra şekeri, vanilya, kakao ve fındık yağını katıp tekrar karıştırın.
Çikolatayı parçalara ayırıp bir kaseye alın.
Sıcak su solu bir kabın içinde çikolataları kaseyle birlikte koyarak eritin.
Erittiğiniz çikolatayı hızlı hareketlerle rondodaki karışımın içine ekleyin ve tekrar 2-3 dakika karıştırın.
Çikolatayı kavanoza koyup kapağını kapatın ve dilediğiniz zaman çıkarıp servis edin.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Rulo Pasta


Rulo pasta için gerekli malzemeler
4 yumurta
1 su bardagı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 çay kaşıgı karbonat

Yapılışı
Bir kaba malzemeleri ekleyip iyice çırpınız.Margarinle yağlanmış tepsine dökünüz.Fırına sürüp pişmeye bırakınız.Piştikten
sonra arzunuza göre kreme yapıp rulo haline getirip arasına ve üzerine kremayı sürünüz.Arzuya göre fındık ceviz ya da muz,çilek
ekleyebilirsinizz.Şimdiden Afiyet olsun.

Pişi Tarifi

Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.1 saat kadar dinlenmeye bırakın bu esnada mayalanacaktır.Hamuru küçük pazılar şeklinde elinize alın ve ortasını delerek kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun.
Kahvaltıda da yenilebilir diye düşünüyorum.Ya da bayanlar 5 çayının yanına yapabilir.Gayet güzel  bir tadı var..Afiyet Olsun

Sizin Mutfaginiz 2.Parça.4.Bolum Video


Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri.Sizin Mutfaginiz 2.Parça.4.Bolum Video.www.hilaltv.org

Sizin Mutfaginiz 1.Parça.4.Bolum Video


Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri.Sizin Mutfaginiz 1.Parça.4.Bolum Video .http://www.hilaltv.org

Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Tarifi

Malzemeler :
* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 2 çorba k.un
* 2 çorba k.nişasta
* 1 yumurta sarısı
* damla sakızı

Güllaç için:
* 8 yaprak güllaç
* 5 su b.süt
* 1 su b.toz şeker

Üzeri için:
* muz
* yeşil fıstık
* nar

Hazırlanışı :
ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Sütlü Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler
3 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
4.5 su bardağı su
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
2 dilim bayat ekmek
Tuz
karabiber

Hazırlanışı
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden suyu azar azar ilave edin. Su kaynayınca domatesi ekleyin. Tuz serpip 25 dakika pişirin.Çorbayı ateşten alıp blenderle ezerek püre haline getirin. Karabiber serpip tencereyi tekrar ocağa alın. Derin bir kasede yumurta sarısını sütle çırpın. Çorbadan birkaç kaşık ekleyip ılıştırın. Sürekli karıştırarak terbiyeyi azar azar çorbaya ekleyin. Kaynayınca tencereyi ocaktan alın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayıp fırında kızartın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine kızarmış ekmek parçalarını ekleyip servis yapın.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler:
- Yarım kilo mantar
- 750 gram sotelik tavuk
- Yağ
- Tuz
- Salça
- Karabiber
- Pul biber

Hazırlanışı: 
Öncelikle mantar, güzelce temizlenir ve ince ince doğranır. Ardından sotelik tavuk da küp küp doğranır. Daha sonra tencereye yağ konulup üstüne küp küp doğradığımız tavuğu ekleriz. Tavuğun üzerine birazcık tuz da ilave edebiliriz. Kısık ateşte kendi suyunda bir süre tavuk pişirilir. Eğer suyu az gelirse, bir miktar su da ilave edilebilir. Biraz pişirilmiş tavuğun üzerine doğradığımız mantarları ekleriz. Ardından pişmeye bırakırız. Pişmesine yakın tuz, salça, karabiber ve pul biberini ekleriz. Mantarın ve tavuğun tadına bakarak pişmiş olup olmadığını tespit edebiliriz. Yeteri kadar piştiğini düşündüğümüzde, yemeğimizin altını kapatabiliriz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Portakallı Örgü Çörek

Malzemeler:

4,5 Su B. Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Su B. Süt
1 Çay B. Su
2 Yumurta
3 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Mahlep
1 Çorba K. Portakal Kabuğu Rendesi
5 Çorba K. Toz Şeker

Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı
File Fındık

Hazırlanışı:

Öncelik sütü ve suyu bir cezve içinde ılıtıyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına yaşmayayı koyuyoruz.

Mayanın üzerine sütü, suyu, yumurtayı, tereyağını alıyoruz. Mahlepi, portakal kabuğunu ve şekeri de ilave ettikten sonra ortasından yoğurmaya başlıyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı eğer cıvık olursa un ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu biraz dinlendirip 6 bezeye ayırıyoruz.

Her bezeyi ellerimizle ince uzun hale getiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üç tane hamuru yanyana getirip örüyoruz. Elde ettiğimiz iki çöreği tepsiye alıyoruz.

Tepsiyi streç filmle kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. File fındık serpiyoruz.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.

Bademli Kremalı Çörek

Malzemeler :

* 1,5 su b. un
* 1,5 su b. su
* 3-4 yumurta
* 100 gr. margarin
* 1 tatlı k. toz şeker
* 1 çay k. tuz

İç harcı için:

* Krem peynir

Üzeri için:

* File badem

Hazırlanışı :

Tencereye 1.5 su ,100 gr.margarin,1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynama başladığında tencereye 1.5 su bardağı unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra üzerine birer birer yumurtaları kırın. Daha sonra kaşıkla yada elinizle iyice yoğurun.Krema torbasına karışımı alın. Fırın tepsisini yağlayın.Krema torbasından hamuru sıkarak yuvarlak şekil verin.Hamurun üzerine file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecilik fırında pişirin. Fırın dan çıkan çörekleri ortadanm kesin.Çörekelerin içine peynir ilave edip servis edin.

Zeytinli Peynirli Çörek Tarifi

Mlzemeleri,
3,5 Su B. Un,
2 Çorba K. Yoğurt,
3 Çorba K. Tereyağı,
1 Pk. Kabartma Tozu,
100 Gr. Beyaz Peynir,
100 Gr. Kaşar Peyniri,
2 Yumurta, Tuz,

İç Harcı İçin,
Yeşil Zeytin

Yapılışı
Karıştırma kabına unu, tuzu ve kabartma tozunu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yoğurdu, tereyağını, yumurtayı ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz hamuru olabildiğince ince açıyoruz. Açtığımız hamurun bir kenarına yeşil zeytinleri yan yana diziyoruz. Hamurun diğer kalan yerlerine kaşarı rendeleyip kırmızı biber serpiyoruz.
Zeytinlerin olduğu yerden rulo şeklinde sıkıca sarıp ucuna su sürüyoruz. Hamuru dilimler halinde kesip kendi etrafında dolandırıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Üzerine çörek otu, susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.

Bisküvili Pasta Tarifi

Bisküvili pastamızın tarifi şu malzemelerden oluşuyor:

- 125 gram margarin
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 500 gram dikdörtgen bisküvi
- 2 yumurta



Hazırlanışı: Bisküvilerimizi azar azar peçetenin arasına koyarak, havan kolu ile döverek ufak ufak parçalar haline getirin. Bir kısmını ise tamamen toz haline gelinceye kadar dövmeye devam edin. Çukur şeklinde olan bir kabın içine eritilmiş olan margarini koyun. Buna ek olarak şekeri, kakaoyu ve yumurtayı koyarak karıştırma işlemine başlayın. Bisküvilerini de daha sonra bu karışımın içine atarak karıştırmaya devam edin. Malzemeyi yağlı kağıdın ya da naylonun arasına koyun. Elinizle rulo gibi bir şekil verin ve buzluğa koyarak dondurun. Yeteri soğukluğa ulaştıktan sonra buzdolabından çıkartarak ince dilimler halinde keserek o şekilde servis işlemini gerçekleştirin.

Kişnişli Patates Çorbası

MALZEMELER:
2 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba k. un
ÜZERİ İÇİN:
kişniş


HAZIRLANIŞI:

Patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayarak tencereye alıyoruz. Patatesi de koyarak kavuruyoruz. Peşinden sıcak suyunu döküyoruz. Et suyunu ilave ediyoruz.

Çorbayı kaynatıyoruz. Terbiyesi için, yumurtanın sarısını kaseye ayırıyoruz. Üzerine unu ve yoğurdu döküyoruz ve çırpıyoruz. İçine soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Peşinden karıştırarak sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki çorbayı el blendırıyla eziyoruz.

Terbiyeyi karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis ediyoruz.

Düğün Eti Tarifi

Malzemeler
1 kg koyun eti
2 yemek kaşığı yemeklik margarin
3 küçük soğan
3 orta boy domates
veya 1 yemek kaşığı salça
1 kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
4 bardak su

Tarif
Bir tencerede yağı kızdırın
Birer kişilik parçalara bölünmüş etleri içine atarak 4-5 dakika kızartıp bir kaba çıkartın
Etleri kızarttığınız yağa ince doğranmış soğanları katıp hafifçe kavurun
Domates veya salça koyup 5 dakika daha kavurun
Sonra da ölçülü su, tuz, kırmızıbiber koyup 15 dakika kaynatın
Yukarıdaki sosu etlerin içine süzerek boşaltın
Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Havuç Mücveri Tarifi

Malzemeler
¼ demet dereotu
1 yemek kaşığı un
3 adet taze soğan
3 adet orta boy havuç
tuz, karabiber, kızartma için sıvı yağ.

Tarif
Havuçları yıkayın
Kazıyın ve kabuklarını soyun
Rendeleyin
Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın
Ince halkalar şeklinde doğrayın
Maydanoz ve dereotunu yıkayın
Dallarını atın
Yapraklarını kıyın
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un, maydanoz, dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın
Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın
Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin
Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın
Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın
Yanında limon dilimi veya yoğurt ile ikram edebilirsiniz
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Etli Kuru Bamya Tarifi

Malzemeler
Kuru bamya - 125 gram
Su 5 su bardağı 1 kg
Kuşbaşı et - 250 gram
Soğan 2 büyük boy 220 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

Tarif
Bamyayı bir bezin içinde ovarak dikenlerini ayır,yıka
Tencereye 4 su bardağı su koy,
kaynamaya başalayınca bamyayı kat,
2-3 dakika haşla, ocağı kapat
Eti başka bir tencereye koy,
kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin pişir
Soğanı soy, yıka, 2-3 milimtre kalınlıkta yarım daire şeklinde doğra
Soğan, salça, yağ, tuz ve kalan suyu sıcak olarak ete kat, karıştır,
kısık ateşte 30 dakika pişir
Karışıma bamyayı ve suyunu ekle
Limon suyu ve kara biberi kat,
bamyalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika daha pişir
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Aşk Pastası

Malzemeler
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Sos:
1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su

Tarif
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin.
Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Kare patın üzerine muzlu dolgunun 2/3’ünü sürün ve ikinci kare patı kapatın.
Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pata kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci patı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın.
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Fırında Makarna

Malzemeler:
1 paket spagetti
3 yemek kaşığı margarin
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
tuz,karabiber

Yapılışı:
Makarnayı sıcak suda 10 dakika kadar haşlayın.Bu esnada sosunu hazırlayabilirsiniz.Tencerede margarinin 2 kaşığını eritin.Unu sararana kadar yağda kavurun.Karıştırmayı bırakmadan sütünü,tuzu ve karabiberi ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Ateşten aldıktan sonra parmak yakmayacak şekilde ılımasını bekleyin.Kalan bir kaşık yağ ile fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın.Karışımın yarısını tepsiye eşit miktarda dağıtın.Üzerine haşlanmış soğuk suya tutulmuş makarnayı ekleyin,elinizle veya bir kaşık yardımıyla makarnayı bastırın.Sosun kalan miktarını makarnanın üzerine yayın.Isınmış fırına koyun ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin..
Şunu belirtmek isterim sosu normal olmuştu fakat yoğun soslu yemek yemeye alışkın olanlar sosun miktarını artırabilirler.Afiyet Olsun

Makarnalı Ispanaklı Börek

Malzemeler: 
3 yufka
1,5 su b.süt
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ

İç harcı için:
Yarım paket makarna
1 soğan
yarım demet ıspanak
1 çorba k. tereyağı
1 kase karışık peynir
1 kase kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber

Üzeri için:
Susam,çörekotu
haşhaş tohumu

Hazırlanışı: 
Yarım paket makarnayı haşlayın.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya tereyağını alın.Üzerine soğanı ilave edip soteleyin.Soğanın üzerine haşlanmış olan makarnayı ilave edip bir soteleyip acaktan alıp malzemeleri karıştırma kabına aktarın.Üzerineyarım demet ıspanak ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesi,1 kase karışık peynirler,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Böreğin sosu için bir kapta süt,yumurtave sıvıyağını karıştırıp bir sos hazırlayın.Fırın tepsisini yağlayın.Üzerine 1 adet yufkayı serin.Üzerine sostan dökün.Üzerine iç harçtan koyun.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Ispanaklı Pamuk Pide

Malzemeler:
4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1yemek kaşığı yoğurt
tuz,su

içi:
kaşar peyniri,beyaz peynir,
1 çay bardağı tane mısır,
1 demet ıspanak,
4 adet kırmızı biber

Hamuru için karıştırma kabına
4 su b.unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Mayanın üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ve üzerine ılık su ilave edip ilk önce mayaı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

İç harcı için ıspanakları iri olarak kesin.İçine az miktarda sıvıyağ,tuz ve karabiber ilave edip ıspanaklar yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra beyaz peyniri ve kaşar peyniri küp olarak kesin.Hamuru 8 bezeye bölün.Yuvarlak pide hamurları hazırlayın.Üzerine ıspanaklı peynirli iç karçtan ilave edin.Hamurların kenarlarını kapatın.Pidenin iç malzemesinin üzerine tane mısır ilave edin.Fırın tepsisine pideleri alın.Pideleri önceden ısıtılmış olan 200 dercelik fırında pişirin.Pidelerin fırından çıkmasına yakın pidelerin üzerine kesilmiş kırmızı biberleri ve kalan kaşar peynirleri ilave edin.Tekrar fırına verip kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Ispanaklı Çanak Köfte

Malzemeler:
350 gram kıyma
1 soğan
1 yumurta
maydanoz
tuz,karabiber
galeta unu

İç harcı için:
500 gram ıspanak
1 soğan
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber


Üzeri İçin:
2 domates
kaşar rendesi

Köfte için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve ince doğranmış maydanozu alarak tuzunu ayarladıktan sonra köfteyi yoğurun.Kıvamını galeta unu veya kurutulmuş ekmek İle ayarlayın. Yoğurduğunuz köfteleri çanak şeklini verin. Yağlanmış tepiyse alarak 180 derecede pişirin.

Ispanakları yıkayıp ayıkladıktan sonra tavada sotelenen soğanlara ekleyin.Tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Fırından çıkan köftelerin ortasına ıspanaklı harcı paylaştırın. Üzerin bir dilim domates kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini de domatesin üzerine kule gibi paylaştırın.Daha sonra tekrar fırında kaşarlar eriyene kadar tutun. Tabağın altına sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökün.Üzerine köfteleri dizerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Ispanaklı Peynirli Yufka Böreği Tarifi

Malzemeler :
* 4 yufka
* 50 gr.İzmir tulumu
* 100 gr.beyaz peynir
* 100 gr.lor peynir
* 1 demet ıspanak yaprağı
* 1 tutam yeşil soğan
* tuz
* karabiber

Sosu için:
* 1 Çay b.süt
* 1 çay b.sıvıyağ
* 2 yumurta

Üzeri için:
* çörek otu

Hazırlanışı :
Böreğin iç harcı için, ıspanakları ve yeşil soğanları doğrayın.Ispanakların üzerine tuz döküp harmanlayarak bir süre bekletin. Suyunu saldıktan sonra böreğin hamurunu yumuşatmaması için suyunu sıkın.(Dilerseniz bu suyu makarnalarda ya da çorbalarda kullanabilirsiniz.) Üzerine peynirleri ufalayarak harmanlayın.

Yufkaları teker teker açarak tezgaha yayın. Yufkaları ikiye bölüp üzerine iç harcı paylaştırın ve rulo yaparak sarın. Ardı ardına yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Sosu için sütü, sıvıyağı ve yumurtayı çırpın. Hazırladığınız böreğin her yerine gelecek şekilde sosu dökün. Çörek otu da serpip 180 derecede pişirin.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Çifte Çikolatalı Profiterol Tarifi

Malzemeler : 
1.5 Su B.Un
1.5 Su B.Su
1 Çorba K.Margarin
1 Tatlı K.Toz Şeker
1 Fiske Tuz
Kreması İçin:
3 Su B.Süt
2 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
1 Su B.Toz Şeker
1 Portakal
Sosu İçin:
2.5 Su B.Süt
1 Su B.Toz Şeker
1 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
2 Çorba K.Kakao
15 Adet İkramlık Çikolata
Yarım Çay B.Fındık Yağı
Üzeri İçin:
Beyaz Çikolata

Hazırlanışı 
Tencereye 1.5 su bardağı suyu alın.Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın. Su kaynayınca ÜZERİNE 1.5 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın.

Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın. Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin. Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın. Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2.5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın.

Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın. Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın. Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın.

Servis tabağına dizin. Üzerine çikolatalı sosu dökün. Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Çikolatalı Tatlı Börek Tarifi

Malzemeler :
* 2 Yufka
Bitter Çikolata
* Yapıştırmak İçin:
Yumurta Beyazı
* Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
* Üzeri İçin:
Ahududu Reçeli
Yeşil Fıstık
Dondurma

Hazırlanışı
Yufkaları üçgen şekilde kesin. İki yufkadan toplam 16 parça elde edeceksiniz. Bitter çikolatalardan yufkaların içine yerleştirin ve sarın.

Böreklerin ucunu yumurta beyazına batırıp yapıştırın. Sıvıyağda kızartın. Servis tabağına aldığınız böreklerin üzerine ahududu reçeli ve yeşil fıstık dökün. Kenarlarına dondurma koyarak servis edin.

Bol Sütlü Su Böreği Tarifi

Su böreği taklidi yapıyor yani ;) Ama taklit olarak oldukça başarılı...

Malzemeler
5 yufka
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ + zeytinyağı karışımı (zeytinyağı azdı)
3 yumurta
beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı
Yufkalar, aralarına fırçayla harç sürülerek büyük dikdörtgen borcama buruşuk bir şekilde serilir. 3. yufkanın üstüne peynir, maydanoz karışımı serpilir. En üstteki yufka düzgün bir şekilde yerleştirilip dilimlenir ve kalan sıvı harç her tarafını ıslatacak şekilde üstüne dökülür. 200 dereceli fırında 1. seviyede yufkalı börek ayarında (hem alt ısıtıcılar çalışıyor, hem fan) 30 dakika pişirilir. Borcam ise 1. seviyede, çelik tepside ise 2. seviyede pişiriyorum.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Portakallı Topkek Tarifi

Bu kombinasyona eşimin de katkısı oldu, limon kabuğu ve üzüm gibi. Hafif, klasik bir tat.

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1'er portakal ve limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı fındık yağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm (unlanmış)

Yapılışı
Yumurta ve şekerden başlayarak sırasıyla önce sıvılar sonra kurular şeklinde çırpılır. 180 dereceli fırında pişirilir, büyük kapsüllerle 12 adet çıkıyor.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Kıymalı Makarnalı Patlıcan Tarifi

Malzemeler :

2 Bostan Patlıcan
2 Su B. Boncuk Makarna
100 Gr. Kıyma
1 Kırmızı Biber
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Domates
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:

Kaşar Peyniri

Hazırlanışı
Makarnayı haşlıyoruz. Patlıcanları ortadan 2'ye bölüyoruz. İçini boşaltıyoruz. Patlıcanların arka kısımlarını biraz keserek düz durmasını sağlayabiliriz.

Patlıcanları yarı kıvamda kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz. Boşalttığımız iç kısımları ve kırmızı biberi küp küp doğruyoruz. Onlarıda kızgın yağda kızartıyoruz.

Biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kıyma, rendelenmiş sarımsak, doğranmış fesleğen, doğranmış kırmızı biber, doğranmış maydanoz, domates tuz ve karabiber koyup kavuruyoruz.

Kızaran patlıcanlar ve haşlanmış makarnayı koyup karıştırıyoruz harcımızla. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanlarımızın içini makarnalı harcımızla dolduruyoruz.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Sizin Mutfaginiz 2.Parça.6.Bolum .http://www.hilaltv.org Video


Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri.Sizin Mutfaginiz 2.Parça.6.Bolum .http://www.hilaltv.org Video

Güveçte Omlet Tarifi

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 yumurta
tuz

Tarif
Güveç kabının altına tereyağını ortaya rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımını alalım.
Üzerine de 1 yumurtayı kıralım ve biraz tuz serpelim.
Sıcak fırında üzeri kızarana kadar ve yumurta pişene kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Enginar Çanağı

Hafif, leziz, yapımı basit.

Malzemeler
5-6 enginar
garnitür (350 gr.lık kavanoz)
1 küçük soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ (ölçmedim aslında)
1/2 demet dereotu
1/2 tatlı kaşığı un
1 limon
tuz, şeker, su

Yapılışı
Enginarlar yarım limon sıkılmış suda bekletilir. (Dondurucudaydı, hattâ şoklamadan doğrudan atmıştım; hiç sorun olmadı).

Zeytinyağda soğan çok az kavrulur, pembeleşmeden garnitür ilave edilir. Su, yarım limon suyu, tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenir. Kaynamaya başlayınca enginar çanaklarının içine doldurulur, artanı da suyuyla beraber çelik sahana eklenir. Kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Suyunu göz kararı koydum, önce 1 kaseden az koymuştum ama pişerken yanmaması için ilave etmek gerekiyor.

Son alarak üstüne dereotu serpilir, kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.

Tenk Tatlısı

yaz aylarının çok sevilen bir tatlısıdır.Yaz aylarında hafif ve lezzetli tatlılar isteriz. Tam da isteğimize hitap eden güzel bir tatlı.

Tenk tatlısı için gerekli malzemeler
1 kilo süt
1 çay bardağında biraz az un
1.5 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 kaşık margarin

Üzeri için malzemeler
1 paket tenk
4 bardak su
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta


Yapılışı
Bir tencereye sütü, nişastayı,unu,vanilyayı koyup iyice karıştırınız.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişmeye yakın 1 yemek kaşığı margarini koyup eriyene kadar pişirin ve önceden ıslatılmış borcama dökünüz.

Üzeri için ise bütün malzemeleri ekleyerek ocakta pişirin iyice karıştırın jole görünümünde olacaktır.Daha sonra pişen tenkli karışımı üzerine dökünüz. Soguduktan sonra dilimleyerek servis yapınız. Afiyet olsun

İncirli Kek Tarifi

İnciri sizde benim gibi çok sevenlerdenseniz bu keke bayılacaksınız.Tadı, kokusu ve damakta bıraktıgı o tada hayran kalacaksınız.

İncirli kek için gerekli malzemeler
8 tane incir (su dolu bir bardagın içine küçük parçalar halinde doğrayınız)
1 su bardagı sıvı yağ
3 yumurta
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker
1 adet kabartma tozu
fındık ya da ceviz 1 çay bardağı dolusu
Kreması için gerekli malzemeler
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 kaşık un muhallebi gibi pişir kekin üzerine sürünüz.

Yapılışı
Bir kaba sıvı yağ, yumurta, şeker, tarçınn kabartma tozu, ceviz ve inciri ekleyip iyicek karıştırınız.Daha sonra yağlanmış bir tepsiye dökünüz fırına sürünüz.
Daha sonra pişmiş olan kekin üzerine kremayı orta ateşli bir tencerede pişirdikten sonra kekin üzerine sürünüz.Şuanda kokular burnuma gelir gibi oluyor.
Şimdiden Afiyetler Olsun.

Kremalı Patates Fırında

Malzemeler:
5 ad. patates
3 yumurta
½ sb. krema
½ sb. sıvıyağ
1,5 sb. un
1 pk. kabartma tozu
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Patatesler soyulup halka halinde doğranır. Kare bir tepsiye patatesler düzgünce dizilir.
Bir kapta yumurtalar çırpılır. Krema, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber eklenerek çırpmaya devam edilir.
Patatesin üzerine hamur düzgünce yayılır. Isıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Bir çeşit sebze yemeğidir.
Patates dilimleri 3 mm kalınlığında olmalıdır.
Ortalama maliyeti 7.20 tl'dir.
Ortalama 8-10 kişiliktir.

Afiyet Olsun

Karbonatlı Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı tereyağ - fındık yağı karışımı
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta (1'inin sarısı ayrılmış)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5,5 su bardağı tam buğday unu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
350 gr. peynir
1/2 demet maydanoz

Yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında kullandım, hamuru yoğurup 30 dakika kadar dinlendirdim. Ve 30 bezeye ayırıp 175 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirdim.

Unlu Çıtır Börek Tarifi

Tarif ana hatlarıyla Sahrap Soysal'a ait, ölçüleri biraz değiştirdim. Hazır yufkadan alınabilecek performansın sınırlarını zorluyor, çıtır çıtır, nefis bir börek.

Malzemeler
3 yufka
5 orta boy patates
1 kase kaşar rendesi
tuz, karabiber
60 gr. tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
un

Yapılışı
Patatesler haşlanıp ezilir. Kaşar, tuz ve karabiber ilave edilir. Yufka tezgaha serilir, üzerine fırça ile erimiş tereyağ ve zeytinyağı karışımı sürülür. Elekle un serpilir ve yufka ikiye katlanır. Tekrar yağlanıp unlanır ve yarım daire iki kenarından 3-4 parmak içe katlanır, böylece dikdörtgene yakın bir form elde edilir. Yufkanın uzun düz kenarına iç harç koyulup sarılır. Dilimlenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Kalan az miktarda yağ, su ile karıştırılıp böreklerin üstüne sürülür. 200 dereceli fırına verilip üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Paçanga Böreği Tarifi

Malzemeler
2 yufka
pastırma
kaşar
2 sivri biber (ince doğranmış)
zeytinyağı (kızartmak için)

yumurta akı (yapıştırmak için)

Yapılışı
Yufkalar merkezden 8 eşit parçaya bölünür. Her bir daire kesitine pastırma parçaları ve dilim kaşarın 3'te biri (veya bir miktar kaşar rendesi) koyulup sigara böreğinden biraz daha enli sarılır. Zaten kaşar dilimiyle ince sarmak mümkün olmuyor. Ucu yumurta akıyla yapıştırılır; şart değil ama yapıştırılmazsa kıvrılıyor. Daha sonra kızgın yağda kızartılır ve bekletmeden yenilir. 2 yufkalık bu menü 3 kişi için yeterlidir (en azından benim gibi 3 kişi için).
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Fincan Böreği Tarifi

Çıtırlığıyla sigara böreğinden açık ara önde. Çocukken bizim evde bundan o kadar sık yapılırdı ki, ondan şişmanlıyorlarmış meğer. Kara listede aslında ama müthiş bir şey ne yazık ki...

Malzemeler
1 su bardağı su
3-3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı silme tuz

200 gr. beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı
Hamur, ele yapışmayacak kıvamda yoğrulup dinlendirilir. Sonra 6 bezeye bölünüp her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına yağ sürülerek üst üste koyulup oklavayla büyütülür. 50-60 cm çapında açılır. Hamurun yarısına peynirli harç koyulur, diğer yarısı peynirli kısmın üstüne kapatılır. Elde edilen yarım ay şeklindeki hamur, kesiciyle istenilen şekillerde kesilip kızgın yağda kızartılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Fırında Paçanga Böreği (Yumuşak)

Uzunca bir aradan sonra eriksiz tariflerle devam ediyoruz :)
Paçanga yağda kızartılır ve çıtır olur genelde ama bunu fırında pişirdim ve yumuşak olsun diye yoğurt bile koydum harcına, n'apalım böyle... Yeşil biber de doğramaya niyetlenmiştim ama mutfağa girdiğim saat dolayısıyla vezgeçtim.

Malzemeler
2 yufka
2 küçücük yumurta (1 iri yumurta da olur)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı zeytinyağ
75 gr. pastırma
8 dilim kaşar

Yapılışı
Harç karıştırılıp yufkanın yarısına sürülür, diğer yarısı üstüne katlanıp ona da sürülür. Dörde bölünüp her bir dilimin geniş kısmına pastırma ve kaşar dilimleri koyulup sarılır. Diğer yufkaya da aynı işlem uygulanıp kalan harç üstlerine de sürülür. 200 dereceli fırında 3. seviyede pizza pişirme ayarında pişirilir, 15-20 dakika yeter (bunu kendime not olarak yazıyorum; her fırının pişirme programı farklı oluyor tabi).
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X