Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

En az göründüğü kadar güzel gerçekten. Tarifi iş arkadaşım Serap Hanım verdi. Hakan Usta adında bir ustaya aitmiş. Serap Hanım'ın tavsiyesiyle şekerini azalttım, kendim de ufak tefek yorumlar kattım ve aşağıdaki şekle geldi. Serap Hanım'a ve ustaya çok teşekkür ederim.


Malzemeler,
100 gr. tereyağ,
200 gr. irmik,
0,5 lt. süt,
250 gr. toz şeker,
80 gr. toz Antep fıstığı,
1 parça damla sakızı,

Yapılışı
Bir tencerede süt, şeker ve antep fıstığı kaynamaya bırakılırken diğer bir tencerede eritilmiş tereyağda irmik kavrulur. İrmiğin rengi biraz değişince (10-15 dakika kavurdum) kaynayan süt ilave edilir, damla sakızı eklenir. Topaklanmaması için hızlıca karıştırılıp ocaktan alınır. İrmik helvasına benzer bir kıvamı oluyor ama biraz daha yapışkan, daha koyu kıvamlı aynı zamanda. Küçük kare borcama dökülüp buzdolabında dinlendirilir. 1-2 saat sonra kesilip servise hazırdır.

Not: Cevizlisini denemeyin, Serap Hanım denemiş, tavsiye etmedi.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X