Cevizli Rulo Çörek Tarifi

Malzemeler
2 Adet ekmeklik hamur
150 Gram tereyağı
4 Kaşık (Yemek Kaşığı) tahin
1 Bardak ceviziçi
2 Kaşık (Tatlı Kaşığı) tozşeker
1 Kaşık (Çay Kaşığı) tarçın
1 Kaşık (Tatlı Kaşığı) mahlep
1 Adet yumurta sarısı
1 Kaşık (Tatlı Kaşığı) haşhaş veya susam

Hazırlanışı
Tereyağımızı oda sıcaklığında yumuşatalım.Yumuşayan yağımızı bir ekmeklik hamurun içine ekleyip,iyice yoğuralım.
Hamuru biraz dinlenmesi için,üzerine bir temiz bez ya da streç film kapatıp,10 dakika bekletelim.
10 dakika sonra hamuru tekrar yoğuralım.
Hamurumuzu unladığımız zeminde yaklaşık yarım santim kalınlığında açalım.
Hamurumuzun üzerine tahin sürelim.Tahinin üzerine ,dövülmüş cevizi,toz şeker,tarçın ve mahlebi serpelim ve hamurumuzu rulolayalım.
Yağlanmış tepsimize yerleştirelim.Tepsimize sığmazsa,hamuru ikiye bölebilirsiniz.
İki hamurumuza da aynı işlemi uygulayın.Yada iki hamuru birleştirip,bu işlemleri yapıp,en son uzunca olan ruloyu keserek de tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Hamur rulomuzun üzerine yumurta sarısını sürelim.Haşhaş veya susamdan da ekleyerek 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkardığımız çöreğimizi ılık haldeyken dilimleyerek servis edebiliriz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X