Malzemeler
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2-2,5 su bardağı beyaz un ve tam buğday unu karışımı
1 tatlı kaşığı zencefil
Süsleme için 80 gr. çikolata, damla çikolataları

Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.
Çikolata haricindeki tüm malzemeleri katıp yoğurmaya başlayın
Hamur cıvık olduysa azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.
Unu kontrollü katın, hamurun katı olmaması gerekiyor.
Daha sonra hamuru iki ya da üç parçaya bölün, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açın.
Daha sonra yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kesin ve fırın tepsisine dizin.
Damla çikolataları kurabiyeye göz şekli verecek şekilde yerleştirin.
Artan hamuru elinizle toplayıp tekrar açın ve kalıpla tekrar kesin.
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 8-10 dk. kadar fazla kızartmadan pişirin.
Kurabiyelerin soğumasını beklerken, ocakta kaynamakta olan suyun içine başka bir kap koyarak içine çikolatayı alın.
Ve bu şekilde benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayın.
Eriyen çikolatanın içine kurabiyelerin bir kısmını saç şekli alacak şekilde batırın.
Kürdan yardımıyla çikolatadan ağız ve burun çizin.
Siz bu işlemleri yaparken çikolatanın altındaki su ocakta kaynamaya devam etsin, aksi takdirde hemen donacaktır.
Tüm kurabiyeler bittikden sonra çikolataların donmasını bekleyip minik ellere ikram edilinceye kadar yüksek bir yere kaldırın:)
Afiyet Olsun
X