Meyveli İrmik Pastası Tarifi

Bir iki haftadır inşaatın gündemi yoğundu, hafta sonu mutfağa girip -tabiri caizse- 3 saat blok ders yaptım ve kendime geldim :) Dersin alt başlıklarından biri meyveli pastaydı. Tarifin ana fikrini hemşirelik hocası Nazan Hanım'dan aldım. Tabanında bisküvi yerine pandispanya kullandım, markette ananas olmadığı için yerine şeftali koydum, adını da 'tropikal' yerine 'meyveli' olarak değiştirdim tabi :)

Pandispanya Malzemeleri,
1 yumurta (iri),
1/2 su bardağı toz şeker,
1/4 su bardağı su,
1/4 su bardağı kakao,
3/4 su bardağı un,
1/2 paket kabartma tozu,

İrmik Tatlısı Malzemeleri,
1 lt. süt,
7 yemek kaşığı irmik,
9 yemek kaşığı toz şeker,
damla sakızı,
50 gr. tereyağ,
2-3 şeftali,

Yapılışı
Önce yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip 26 cm.lik yağlanmış kelepçeli kalıba yayılır ve 170 dereceli fırında pişirilir. Pandispanya ılınırken şeftaliler dilimlenir. İrmik tatlısı pişirilip kaynadığında altı kapatılıp tereyağ eklenir. Pandispanyanın üstüne çok azı boşaltılıp yayılır. Meyve dilimleri olabildiğince her yeri kaplayacak şekilde dizilip kalan tatlı da boşaltılır. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

Not: Pandispanyaya su eklemek yerine 2 yumurta da kullanılabilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X