Pirinçli Yoğurt Çorbası

Malzemeler,
1 kase yoğurt,
1 çay bardağı pirinç,
2 yemek kaşığı un,
tuz, salça
1-2 yemek kaşığı tereyağı,
kuru nane,

Tarifi
Çorbayı yapacağınız tencereye pirinçleri, üstüne biraz su koyarak pişirin. Başka bir kapta bir kase yoğurt ve 2 kaşık unu karıştırıp pişen pirinçlerin üstüne ilave edin.
Su ilavesi yaparak çorbayı karıştırıp kaynatın. Tuz ve kırmızı biberi de ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dk daha pişirmeye devam edin.
Tereyağını ( tereyeğı kullanmak istemeyenler zeytinyağı kullanabilir) başka bir kapta erittikten sonra salça ve kurunaneyi de ekleyip salça dağılana kadar kızdırın. ( salçayı koymadan sadece yağı eritip çorbaya ilave edebilirsiniz.) Son olarak tereyağı, salça ve nane karışımını çorbaya dökün. Çorbanız servise hazır.
Afiyet Olsun
X