Adana Çorbasi Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
150 gr. kıyma
1 su bardağı et suyu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sirke
sıvıyağ
tuz, su

Hazırlanışı
Kıymayı bir kaba alıp, üzerine az miktarda soğan rendeleyin.
Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, tavada soteleyin.
Çorba için 1 adet soğanı yemeklik doğrayın.
Tencerede sıvıyağı ısıtıp, soğanı ilave edin.
Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyip, kavurun.
Daha sonra üzerine 1 çay bardağı sirke,1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edip kaynatın.
Tencereye son olarak minik köfteleri ve sıcak su ilave edin.
Çorba kaynayınca servis tabağına alıp, üzerini nane ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X