Paça Çorbası Tarifi

Malzemeler
kirmiz et(dana veya koyun farketmez ama dana eti tercihimdir)
bir miktar su
tuz
2 -3 yemek kasigi
2 yemek kasigi un
bir bas sarmisak
2 limon
varsa etsuyu tablet(yoksa onmeli degil)
salca
kirmizi biber

Hazırlanışı
ilk önce eti suda kaynatiyoruz iyice yumuşayıncaya kadar,içine bir baş sarmisagi ezerek ekliyoruz ve bir miktar tuz, kaynatmaya devam ediyoruz
Bu arada küçük bir tavada yagimizi unumuzu ve limon suyumuzu karistiriyoruz ve bu karisima kaynattigimiz etin suyundan 2-3 kasik kadar ekliyoruz,
iyice karistiriyoruz bu karisimi eti kaynattigimiz suya ekliyoruz,
yine kucuk bir kapta biraz yag ve az bisey salcayla kirmizi biberi kavuruyoruz
en son bu karisimida etin kaynadigi tencereye dokuyoruz
soyle bir guzel karıştırıp servise sunuyoruz
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X