Annemin Kadayıfı Tarifi

Adından da anlaşılacağı üzere annem yaptı, her bayram yapar. Çıtır çıtır çok güzel bir kadayıf bu. Zaten yumuşak kadayıfla aram hiç olmadı. Püfleri Gülay Yenge'den öğrenmiş. Onunkine de bayılırım.

Malzemeler,
1/2 kg. kadayıf,
1-1,5 su bardağı ceviz,
150 gr. tereyağ,
Şerbet Malzemeleri,
1 kg. toz şeker,
su,

Yapılışı
Kadayıfların 2'ye veya 3'e bölmek suretiyle boyları kısaltılır. Tereyağ eritilip kadayıfa karıştırılır, kadayıf tel tel tiftilerek iyice yağ yedirilir. Kadayıfın yarısı büyük borcam tepsiye yayılır ve kuvvetle bastırılır. Üstüne iri kırılmış ceviz serpilir, onun üstüne kadayıfın geri kalanı serilip yine bastırılır. İyice sıkıştırmak için başka bir tepsiyle bastırılabilir. Burada amaç piştiğinde çıtır bir kadayıf elde etmek. 200 derece fırında pembeleşene kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir.
Şerbet için, şeker sürekli tencerenin ortasına dökülerek dağ gibi yığılır. Tencerenin kenarından su dökülmeye başlanır, şeker dağının zirvesinde bir çay tabağı çapında kuru yer kalıncaya kadar su dökülmeye devam edilir. Biraz garip bir tarif ama annem böyle anlattı. Deneyince ölçerim ve tam ölçüyü yazarım inşallah. Şerbet bir taşım kaynadığında hazırdır, koyulaşması beklenmez.
Kadayıfla şerbetin buluşmasında kadayıf tamamen soğuk (hatta önceki gün hazırlanmış olabilir), şerbet ise el yakmayacak kadar sıcak olmalıdır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X