Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler,
Yarım su bardağı yeşil mercimek,
5 su bardağı et suyu veya su,
1 soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
1 çay bardağı ev eriştesi,
(veya hazır erişte),
1 çorba kaşığı kuru nane,
yarım çay kaşığı karabiber,
Tuz,

Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayın, üzerine çıkacak kadar suyla yarım saat kadar ıslatın.
Ateşe oturtun, siyah suyu çıkana kadar yaklaşık 5-10 dakika haşlayın.
Kara suyunu süzün. Üzerine 5 su bardağı et suyu veya su ilave edin, tekrar ateşe koyun. Yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı incecik kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında biraz tuzla birlikte sararıncaya kadar kavurun.
Unu ilave edin, 2-3 dakika da unu kavurun. Kavrulmuş soğanı mercimeğin üzerine boca edin. Arzunuza göre tuz biber atın. Unun topaklanmaması için tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Çorba suyu kaynadığında erişteyi ilave edin. Erişte yumuşayana kadar pişirin. Tadına tuzuna bakın. Üzerine ufalanmış kuru nane serpip servis yapın. Diğer çorba tarifleri bölümümüze de bakabilirsiniz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X