Kestane Püreli Çikolatalı Tart Tarifi

Tartları çok severim, hem şık hem pratik. Hele dolgu malzemeleri hazırsa çabucak hazırlanıveriyor. Bu misalde olduğu gibi :)

Hamur Malzemeleri
125 gr. tereyağ (soğuk),
1 yumurta,
1 çay bardağı pudra şekeri (42 gr.),
250 gr. un,
1 çay kaşığı kabartma tozu (tercihe bağlı),
380 gr. kestane püresi (1 küçük kavanoz),
200 gr. krema,
200 gr. bitter çikolata,

Yapılışı
Hamur çok fazla yoğrulmamak kaydıyla hızlıca birleştirilir, kalıba yayılır ve 175 dereceli fırında pişirilir.
Krema kaynatılıp çikolata ilave edilir, sıcaklığıyla eritilir. Kestane püresi de eklenir ve soğutulup mikser ile çırpılır. Soğumuş olan tart hamurunun içine doldurulup buzdolabına dinlenmeye alınır. 1-2 saat sonra yemeye hazırdır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X