Vişneli Turta

Tarif, iş arkadaşım Nurhan Hanım'a ait. Hem pratik hem lezzetli :)  Kendisine tekrar teşekkür ederim.

Malzemeler,
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında),
2 yumurta,
3/4 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı un,
1/2 çay bardağı nişasta,
1/2 paket kabartma tozu,
1/2 paket vanilya,
1 su bardağı vişne,
pudra şekeri,

Yapılışı
Tereyağ, şeker ve yumurta mikser ile çırpılır. Diğerleri de ilave edilip çırpılır (veya karıştırılır) ve yağlanmış mini fırın tepsisine kaşıkla yayılır. Cıvık bir hamur oluyor, kek hamuruyla kurabiye hamuru arası. Üstüne vişne taneleri dizilip 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X