German Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler
375 gr. tereyağı,
5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı maya,
1 çorba kaşığı krem şanti,
2 adet yumurtanın sarısı,
100 gr. iri taneli toz şeker,

German kurabiyesi nasıl yapılır?
Un, yağ  ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri yardımı ile iyice çırpın.
Sonrasında elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturup sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk. süre dinlenmeye bırakın. Unlanmış bir zeminde  hamuru yarım santim kalınlığında açıp 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirip yumurta sarısı ile sıvayın ve  sonrasında şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dk.pişirip soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerini fındık, badem, ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X