Kivili Kup Tarifi

Aslında vişneli kup ve çilekli kupu tercih ederim ama buzdolabında varlığını unuttuğum kiviler gördüm. Bu tatlı, onları değerlendirme tarifi oldu.

Malzemeler
1 lt. süt,
4 yemek kaşığı un (76 gr.),
2 yemek kaşığı nişasta (16 gr.),
1 yumurta,
2 kahve fincanı toz şeker,
1 paket vanilya,
200 ml. krema,
6 kivi,
1 çay bardağı toz şeker (69 gr.),
2 yemek kaşığı nişasta (16 gr.),

Yapılışı
Bir tencereye muhallebi malzemeleri, başka bir kaba kivi sosu malzemeleri alınır. Muhallebi için (vanilya ve krema dışındaki malzemeler) sürekli çırpılarak pişirilir. (Bu pişme aşamasının yaklaşık yarısında meyve sosu pişirilmeye başlanır.)  Muhallebi kaynamaya başlayınca ocak kapatılıp vanilya ve krema ilave edilir, mikserle çırpılır. Kaselere boşaltılır, biraz ılınınca (üstü kabuk tutunca) meyve sosu dökülür.
Belki damla sakızı da yakışırdı, bilmiyorum. Neredeyse her tarife koyarım, buna nedense koymadım.
Bu tarifle 10 kup çıktı ama birinin meyve sosu yok.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X