Yalancı Tavuk Göğsü

Bu yalancı lafını pek sevmesem de böyle deyince anlaşılıyor sadece. Sakızlı muhallebinin biraz koyu halinin tepsiye dökülüp dilimlenmişi de diyebiliriz.

Malzemeler,
1 lt. süt,
75-100 gr. tereyağ,
2,5 kahve fincanı un (112 gr.),
2,5 kahve fincanı toz şeker (175 gr.),
1 parça damla sakızı,

Yapılışı
Tereyağda un kavrulur, içine süt eklenip topaklanmaması için sürekli çırpma teliyle karıştırılır. Şeker ve damla sakızı eklenip kaynayıncaya kadar pişirilir. 3-5 dakika mikser ile çırpılıp ıslatılmış dikdörtgen borcama dökülür. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X