Bisküvili İrmik Toplar Tarifi

Mazemeler
3 su bardağı. süt
7 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1/2 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya Tarçın
HİNDİSTAN CEVİVİ

Tarif 
Süt, şeker ve irmiği muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız irmikli muhallebinin yarısını 1borcama dökün ve üzerine 1 sıra halinde kakaolu bisküvi dizin. Üzerine kalan 1muhalebiyi dökün. Kalan bisküvileri 1blendırdan geçirin, dövülmüş ceviz ve tarçınla beraber tatlının üzerine serpin karıştırın ceviz 1buyukluğunde t0plar hazırlayın Hindistan cevizine bulayın 1blendırdan geçirdiğiniz bisküviyi servis etmenize yakın bir zaman serpmenizi tavsiye ederim. O zaman üzerindeki bisküviler çok yumuşamıyor ve kıtır kalıyor
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Cevizli Rulo Çörek Tarifi

Malzemeler
2 Adet ekmeklik hamur
150 Gram tereyağı
4 Kaşık (Yemek Kaşığı) tahin
1 Bardak ceviziçi
2 Kaşık (Tatlı Kaşığı) tozşeker
1 Kaşık (Çay Kaşığı) tarçın
1 Kaşık (Tatlı Kaşığı) mahlep
1 Adet yumurta sarısı
1 Kaşık (Tatlı Kaşığı) haşhaş veya susam

Hazırlanışı
Tereyağımızı oda sıcaklığında yumuşatalım.Yumuşayan yağımızı bir ekmeklik hamurun içine ekleyip,iyice yoğuralım.
Hamuru biraz dinlenmesi için,üzerine bir temiz bez ya da streç film kapatıp,10 dakika bekletelim.
10 dakika sonra hamuru tekrar yoğuralım.
Hamurumuzu unladığımız zeminde yaklaşık yarım santim kalınlığında açalım.
Hamurumuzun üzerine tahin sürelim.Tahinin üzerine ,dövülmüş cevizi,toz şeker,tarçın ve mahlebi serpelim ve hamurumuzu rulolayalım.
Yağlanmış tepsimize yerleştirelim.Tepsimize sığmazsa,hamuru ikiye bölebilirsiniz.
İki hamurumuza da aynı işlemi uygulayın.Yada iki hamuru birleştirip,bu işlemleri yapıp,en son uzunca olan ruloyu keserek de tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Hamur rulomuzun üzerine yumurta sarısını sürelim.Haşhaş veya susamdan da ekleyerek 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkardığımız çöreğimizi ılık haldeyken dilimleyerek servis edebiliriz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Mercimekli Helle Çorbası Tarifi

Malzemeler
Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
1 litre su veya et suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün.
Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun
Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorbanızın üzerine kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 3 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın.
Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Makarna Salatası

Malzemeler
1/2 Paket Makarna
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1,5 Yemek Kaşığı Mayonez
¾ Su Bardağı Haşlanmış Havuç (Tavla zarı gibi küçük doğranmış)
¾ Su Bardağı Kornişon Turşu (Tavla zarı gibi küçük doğranmış)
¾ Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
Tuz

Yapılışı
Yoğurt ve mayonezi çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
Bezelye, havuç ve turşuları ekleyin ve karıştırın.
Haşlanmış ve süzülmüş makarnayı yoğurtlu karışıma ekleyin.
NOT 1: Bu salatayı hazırladıktan sonra, fazla bekletmeyin, makarnalar sosu emiyor ve güzel olmuyor, taze iken yemenizi öneririm.
NOT 2: Makarnaları biraz diri haşlayıp, haşlama suyuna da sıvı yağ,tuz ve bir tavuk bulyon atarsanız, daha lezzetli oluyor.

Devekuşu Çorbası Tarifi

10 gr. ince dilimlenmiş devekuşu eti , 2 yemek kaşığı et suyu tuzu
2 yemek kaşığı yağ , 1 bardak mantar çorbası , 1/4 bardak kutu su

Malzemeler
10 gr. ince dilimlenmiş devekuşu eti
2 yemek kaşığı et suyu tuzu
2 yemek kaşığı yağ
1 bardak mantar çorbası
1/4 bardak kutu su

Yapılışı
Eti, et suyunu ve yağı orta boy bir tencereye koyun. Üzerine mantar çorbası ve suyu ekleyin. Karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırın Hazırlık zamanı: 5 dak, Pişirme zamanı:7 dk

Püreli Rosto

MALZEMELER
1 kg et,
2 çorba k. domates salçası,
1 soğan,
2 havuç,
3 defne yaprağı,
1 tatlı k. tane karabiber,
tuz,
su

PÜRESİ İÇİN:
5 patates,
2 çorba k. tereyağı,
2,5 su b. süt,
tuz

ÜZERİ İÇİN:
çeri domates,
yeşil biber

HAZIRLANIŞI:
Rostoluk dana nuar etini tencereye alıyoruz. Suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp pişirmeye başlıyoruz. 1 saat pişirdikten sonra içine soğan, tane karabiber ve defne yaprağı atıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.

Toplam 2 buçuk saat pişen eti tenceresinden çıkarıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuttuğumuz rostoyu dilimliyoruz ve cam fırın kabına diziyoruz. Sosu için, küçük bir tencereye sıvıyağ döküp salçayı kavuruyoruz. Üzerine eti pişirdiğimiz suyu döküyoruz ve pişiriyoruz.

İsterseniz sosun içindeki soğanları süzebilir, isterseniz blendırdan geçirebilirsiniz. Hazırlanan sosu da rostonun üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Püre için patatesleri soyuyoruz ve iri iri doğruyoruz. Ayrı bir tencereye alıyoruz. Üzerine su koyarak haşlıyoruz. Haşlanan patatesin suyunu süzerek eziyoruz. İçine tereyağını ve sütü ilave ederek karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz püreyi servis tabağına döküyoruz. Üzerine dilimlenmiş rostoyu diziyoruz. Çeri domates ve yeşil biberleri tavada hafif çeviriyoruz. Rostonun üzerine koyarak servis ediyoruz.

Çikolatali Kitir Tarifi

Malzemeler
ÇİKOLATALI KITIRLAR
alabildiği kadar elenmis un
1p. kabartma tuzu
1 fiske tuz
150 , oda sicakliginda tereyag
2 su b. esmer seker
3 yumurta
1 p. vanilya
1,5 su b. damla cikolata
1 su b. ceviz

Tarif
Önce bir kasede yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
Eleğinize biraz un koyun. Unun üzerine
kabartma tozunu ve vanilyayı koyup eleyin.
Bu karışıma eritilmiş tereyağını da ekleyip
karıştırın.
n son damla çikolata ve cevizleri ekleyip karıştırın.Kıvamı tepsiye yayılacak
yumuşaklıkta olmalı.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bu karışımı spatula yardımı ile yayın.
170 derecede üzeri kuruyana kadar pişirin.
yaklaşık 20 dakika.
soğuduktan sonra yağlı kağıdı
çıkartıp iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Ağza sadece çikolata ve ceviz tadı geliyor.
anında tükenen nefis bir tad.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Pastırmalı Tavuk Tarifi

Malzemeler
2 çorba kaşığı limon suyu
3 adet domates
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı kekik
8 dilim pastırma
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet tavuk but
biberiye ve adaçayı karışımı, tuz, karabiber
3 dal taze soğan
2-3 dal maydanoz
3 diş sarımsak

Tarif
Maydanozu yıkayıp kıyın, sarımsakları ezin
Geniş bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve baharatları karıştırın
Tavuk etlerini derin bir fırın kabına alıp, hazırladığınız karışımı üzerine dökün
Marine olması için yarım saat bekletin
Taze soğanları temizleyip, doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları sote edin
Domatesleri ekleyip sos kıvamını alıncaya kadar pişirin
Sosu etlere ilave edip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Pişince tepsiyi fırından çıkarın
Her bir etin ortasını ve kemikli kısmını pastırma dilimleri, ucunu ise alüminyum folyo ile sarın
Tekrar fırına verip, 5 dakika daha pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Meyve Jölesi Tarifi

Malzemeler
50 gram margarin
1 yumurta
1 bardak meyve suyu
100 gram şeker

Tarif
Bütün malzemeleri kaseye koyun,onu da sıcak suyun içine oturtun ve sürekli karıştırın.
Yaklaşık 15 dakika sonra kıvam alıyor.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kısır Tarifi

Malzemeler
5 su brd ince bulgur,
2 orta boy soğan,
2,3 diş sarımsak,
3 orta boy domates,
8,9 dal taze soğan,
kimyon,tuz,karabiber,kırmızı biber,
limon,
salça,
maydanoz,
İstenirse Nar ekşisi,

Tarif
İnce bulguru 5 brd sıcak su ile ağzı kapalı bir kapta demlenmeye bırakıyoruz.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp yağda tuz atarak soteliyoruz.Salça ekleyip biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.Demlenen bulgurun içine koyup karıştıryoruz.Diğer malzemeleri doğrayıp hepsini karıştırıp baharatlarını ve limonunu ekliyoruz.
Servisi için kısırımız hazır.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Meyveli Etimek Tatlısı

Malzemeler
1 paket etimek
1 su bardağı çilek marmeladı
1 su bardağı su
1 lt. süt
1 yemek kaşığı tepeleme un (30 gr)
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (30 gr)
1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu (30 gr)
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
damla sakızı
2 su bardağı vişne
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı nişasta (30 gr)

Yapılışı
Etimekler büyük dikdörtgen borcama dizilip ılıtılmış çilek marmeladı + su karışımıyla ıslatılır.

Tereyağ dışındaki malzemelerle muhallebi hazırlanıp piştikten sonra tereyağ ilavesiyle mikser ile çırpılır. Etimeklerin üstüne yayılır.

Muhallebi pişerken diğer yandan meyve sosu pişirilir. Muhallebinin üstüne rastgele gezdirilir; her tarafını örtmüyor zaten. İsteğe göre üstüne kavrulmuş file fındık vs. serpilebilir.

Sarı Mercimek Çorba Tarifi

MALZEMELER

1 su b. sarı mercimek
1 soğan
1 havuç
1 su b. et suyu
1 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
su
tuz

HAZIRLANIŞI

Mercimeği yıkayıp süzüyoruz. Soğanı ve havucu doğruyoruz. Tencerede tereyağını eritiyoruz. Soğanı ve havucu kavuruyoruz. Unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Et suyunu ekliyoruz. Mercimeği ilave ediyoruz. Sıcak su ekliyoruz ve tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Pişen çorbayı da el blendırıyla eziyoruz ve servis ediyoruz.Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Yumurta Piyazı Tarifi

Malzemeler
10 adet haşlanmış yumurta beyazı,
1 demet nane,
1 demet maydanoz,
10 gr. tuz,
5 gr. karabiber,
20 gr. zeytinyağı.

Tarif
Haşlanmış yumurta beyazı çok ince şekilde doğranır. İçine taze nane ve maydanoz ince ince doğranarak ilave edilir. Bu karışıma tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılıp servise hazır hale getirilir.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kremalı Lahana Çorbası

Malzemeler
3 yaprak lahana
2 çorba k.un
1 su b.krema
1 çorba k.tereyağı
maydanoz
su
tuz

Hazırlanışı
Lahanaları incecik doğrayın. Üzerini geçecek kadar su koyarak 5 dakika haşlayın. Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Biraz kavurduktan sonra üzerine önce biraz soğuk su ekleyin. Lahanalar pişince su ile beraber terbiyenin olduğu tencereye ekleyin. Daha sonra üzerine kremayı da dökerek birkaç dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Kremanız yoksa 1 su bardağı süt ekleyerek de yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Kızılcıklı Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 Adet Soğan
Yarım Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Soğuk Su
5 Çorba Kaşığı Kızılcıklı Tarhana
5 Diş Sarmısak
Tuz

Hazırlanışı
Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun.4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin.Sarmısakları havanda dövün. Çorbayı ateşten indirmeden önce sarmısağı ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Misket Çorbasi Tarifi

İftar için nefis sıcacık bir çorba.Hem doyurucu hem besleyici.Bu çorba sulu köfte yemeğinden esinlenerek yaptığım bir çorba..
***MİSKET ÇORBASI***

MALZEMELER:
KÖFTESİ İÇİN:
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı un
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
Ayrıca 2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı tereyağı
5 veya 6 su bardağı su

TERBİYESİ:
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:
Köfte için verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.Misket gibi yuvarlayıp, unlanmış bir tepsiye dizin.Bir tencereye yağı alıp eritin.Unu ilave edip un kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.5 veya 6su bardağı soğuk su ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.Su kaynamaya başlayınca köftelerimizi ilave edelim.10 dakika kadar kaynatalım.Bir kaseye yumurta sarısı ve limon suyunu alıp karıştıralım.Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyemizi iyice karıştırıp çorbamıza ilave edelim.Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.Dilerseniz köfteleri ilave etmeden kabukları soyulup küp küp doğranmış patateste ilave edebilirsiniz.üzerine nane veya kekik ekebilirsiniz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Dereotlu Peynirli Dilim Börek

MALZEMELER
3 yufka
2 yumurta
300 gr. beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 çay b. sıvıyağ
1 çorba k. çörekotu

HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Sıvıyağını döküyoruz. Peyniri içine rendeliyoruz. Dereotunu doğrayıp harcın içine katıyoruz. Çörekotunu da ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Yufkaları tezgaha açıyoruz. Her kata harçtan koyup yayıyoruz. İki tarafından hafifçe katlıyoruz. Katlamadığımız kenarından rulo şeklinde sarıyoruz.

Ortadan ikiye kesiyoruz ve yufkanın harcı çekmesi için derin dondurucuda dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra börekleri dilimliyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Közlenmiş Patlıcan Köftesi Tarifi

Malzemeler:
4 adet közlenmiş patlıcan,
2 adet haşlanmış patates,
2 yumurta,
1 soğan,
yarım demet maydanoz,
galeta unu,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayalım. Patatesleri ve soğanı rende yapalım. Maydanozları ince ince kıyalım. Tüm bu malzemeyi bir kaba alalım. Üzerine yumurtaları kıralım. Baharatlarını ve galeta ununu ekleyelim. Köfte harcı gibi yoğuralım. Kıvam alınca elimizle şekil verip ister tavada ister fırında pişirelim.

Köftelerimiz hazır. Yanına domates sos ile muhteşem oluyor.

Muffin Tarifi

MALZEMELER :
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı öğütülmüş toz ceviz
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ilave edip biraz daha çırpın. Üzerine unu kabartma tozunu ve cevizi ekleyip hepsini beraber çırpma telli yardımıyla karıştırın. (unu ilave etikten sonra fazla karıştırırsanız kek kabarmaz) kıvama gelen keki kaşık yardımıyla kalıplara dökün. üzerine parça ceviz ve damla çikolatada eke bilirsiniz. 170 derecelik fırında ortalama 25- 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Kalamar Izgara

Herkese merhaba. Bu aralar deniz ürünleriyle ilgili hiç tarif vermediğimi farkettim ve hemen hazırlanması en kolay deniz ürünlerinden kalamarı yayınlayayım istedim. Üstelik bir önceki postumda tarator sosu verdiğim için bu güzel ikiliyi birbirinden ayırmak istemedim. Kalamarı isterseniz kızartma da yapabilirsiniz ama ben kızartmayı tercih etmediğimden ızgara olarak yaptım. (Tercih sizin) Ayrıca annelerimizin kalamarı temizlemek, ayıklamak gibi zahmetlerine katlanmamak için İglo'nun hazır kalamarını kullandım.(İglo olmasa ne yapacaktık acaba?) Buyrun yanında tarator sos ile sofralarımızı süsleyen kalamarın tarifine.
Malzemeler:
1 paket İglo hazır kalamar
Hazırlanışı:
Fırın önceden 200C'de ısıtılır. Kalamarlar çözülmeleri beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilirler. Fırının orta katına konulan kalamarlar 13 dak. altın sarısı rengini alana kadar pişirilirler. Sürenin yarısında kalamarlar çevrilir. Süre dolunca servis tabağına alınan ızgara kalamarlar tarator sos ile sıcak sıcak servis edilirler.
Afiyet Olsun

Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:
1,5 su b. süt
1 pk. toz şanti
3 çorba k. süzme yoğurt
1 su b. pudra şekeri
1 pk. yulaflı bisküvi
500 gr. kayısı

ÜZERİ İÇİN:
Kayısı
Yeşil fıstık

HAZIRLANIŞI:
Bisküvileri kırıyoruz. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğrayıcı kasesine koyuyoruz. Üzerine pudra şekerini döküp doğrayıcıdan geçiriyoruz. Şekeri isteğe göre azaltabilirsiniz. Toz şantiyi sütle köpürtüyoruz. Süzme yoğurdu da içine katıp karıştırıyoruz.

Kupların zeminine yoğurtlu şanti koyuyoruz. Üzerine bisküvi, onun üzerine kayısı püresi, en üste tekrar yoğurtlu şanti koyuyoruz ve servis ediyoruz.

Yalancı Iskender Tarifi

Malzemeler
1 Bayat Pide
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Paket Margarin
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Tozbiber
1 Su Bardağı Su
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt

Tarif
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin
Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün
Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin
Salçayı ekleyip karıştırın
Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun
Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın
Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün
Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin
Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Ananaslı Sufle Tarifi

Malzemeler
6 Çorba Kaşığı Ananas Suyu
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kahve Fincanı Tozşeker
2 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Çay Bardağı Light Süt
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1/2 Portakal Kabuğu Rendesi
Tuz

Tarif
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.
Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın.
Yumurtalı harcı azar azar ilave edin.
1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin.
Karışımı sufle kaplarına dökün.
Fırına verip 30-35 dak. pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Güveçte Buğday Çorbası Tarifi

Malzemeler
6 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı buğday
1 kahve fincanı mısır
2 yemek kaşığı margarin
2 baş soğan
1 adet limon
Biraz tavuk eti (beyazından)

Tarif
Buğday ve mısırı temizleyip bol suyun içine atın, ıslanıp iyice kabarsınlar.
Derin bir tencerede 2 kaşık yağı eritin.
2 baş soğanı da çok ince doğrayın.
Tencereye koyup hafifçe pembeleştirin.
6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup buğday ve mısırı ilave edin.
Biraz tavuk etini içine didikleyin.
Hepsini iyice pişirin.
Bol limon suyu ilavesiyle servise sunun.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Sebzeli Tavuk Suyu Çorbasi Tarifi

Malzemeler
2 adet tavuk but,
3 adet orta boy havuc,
2 adet patates,
1 adet pîrasa,
1 adet sogan,
ve arzuya gore sebze cesitleri
1 cay bardagi tel sahriye,
yeteri miktarda tuz ve karabiber,
su

Tarif
tavugu tuzlu suda haslayalim biraz haslaninca havuclari daire seklinde dograyip icine katalim
tavuk tamamen haslandigi zaman tencereden butlari cikarip kemilerinden ayiralim
daha sonra sebzelerin hepsini tencereye atalim
sebzeler yumusamaya baslayinca sehriyemizide ilave edelim
sehrileyeler tatamen pistigi zamanda tekrar tavuk parcalarimizi corbamiza katip karabiber ekleyip 5 dk boyle kaynattiktan sonar corbamizi sicak olarak servis yapalim arzuya gore uzerine limon suyuda eklenebilir.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Mısır Gevrekli Tavuk Dolması

Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs (kalın fileto şeklinde)
250 gr mantar
5-6 sap ıspanak
1 çay bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber, pulkırmızı biber, biberiye
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
2 adet yumurta
Yeterince un
1 su bardağı mısır gevreği
1 çay bardağı fındık
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerinin derisi alınıp, ikiye ayrılır. Her bir parça enlemesine cep gibi ikiye kesilir.
Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağda pembeleştirilir, ufak ufak doğranmış havuç, patates, mantar ve ıspanak ilave edilip, sotelenir.
Bezelye ve yeterince baharat ilave edilip, ocaktan indirilir.
Tavukların içi bu karışımla doldurulduktan sonra ağzı kürdan ile tutturulur.
Tavuklar tuz, karabiber, pulbiber, biberiye ve sıvı yağ karışımına bulanır ve fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 C derece fırında 10 dakika kadar pişirildikten sonra, ilk olarak tuz ve karabiber ile çırpılmış  yumurtaya, daha sonra una, ondan sonra da çekilmiş fındık ile karışmış mısır gevreğine bulanarak, kızgın sıvıyağda nar gibi oluncaya kadar kızartılır.
Püf Noktası: Tavukların ağzı kürdan ile tutturulmazsa içi dışarı çıkabilir.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: tavuk yemeğidir.
Pişirme tekniği ve özellikleri: fırında ve ocakta 45 dakika
Hazırlıkta kullanılan araçşar: kesme tahtası, bıçak, tava, tepsi, kaşık, kürdan
Sunum ve servis şekilleri: dilimlenerek servis tabağında, yanında patates garnitürleri ile

Afiyet Olsun

Mantar Sote Tarifi

Malzemeler:
Yarım kilo mantar
3-4 adet sivribiber
2 adet domates
Yapılışı: Biberi yağada hafif kavurup ince ince doğradığınız mantarları ekleyin.İkisini yumuşayana kadar kavurun.Daha sonra domatesleri ekleyin hafif sulanıp suyunu çekene kadar bekleyin.Bu esnada tuz,kırmızı biber ekleyiniz.Afiyet olsun..Kaynak.,

Yilan Baliği Dolma Tarifi

Malzemeler
1.5 kiloluk irice bir yılan balığı,
300 gram gelecek kadar bir morina balığı veya torik dilimi
30 gram kornişon,
25 gram kapari,
25 gram tereyağı
1 yumurta,
1 demet maydanoz
1 havuç,
1 sap kereviz,
1 baş soğan,
1 defne yaprağı,
1 tutam merzengûş,
1 tutam kekik,
3 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Tarif
balığı ayıklarken keten bir bez kullanmalısınız.
Yılan balığını tezgâha yatırın.
bir bıçakla başının altından, boyun yerinden, etine değdirtmeden sadece derisini kesin.
keten bezle derinin ucundan tutarak kuyruğuna doğru kuvvetlice çekin.
Derisini çıkardıktan sonra bir bıçakla karın kısmını boynundan başlayıp kuyruğuna kadar açın.
Karnını açtıktan sonra içini temizleyin ve keskin bıçak yardımıyle kemiğini kılçıklarını ayırın.
Balık tamamen ayıklandıktan sonra bol suyla iyice yıkayın, suyunu süzün tezgâhın üzerine koyun.
öbür yanda harcı hazırlayın.
torik balığının kılçıklarını ayıkladıktan sonra etini makineden geçirerek bir kâsenin içine koyun.
ayıklanmış, kıyılmış maydanozu serpin.
kornişon kekiği, merzengûşu, tuzla karabiberi serpin.
Sonra içine yumurtayı kırın ve kaşıkla malzemeleri karıştırarak iyice yedirin.
Yılan balığını elle bastırarak yaprak gibi açın.
Sonra içinin harcını baş tarafına daha fazla, kuyruk tarafına daha az olarak yerleştirin.
harcı dışarı taşırmayacak şekilde elinizle kapatın
Önceden hazırladığınız iğne iplikle balığın boydan boya sıkı bir şekilde dikin- balığın üzerini de tuzlayıp .
öbür yanda geniş bir tavanın içine tereyağını zeytinyağını koyup tavayı ateşe alın.
Soğan havuçu rendeleyerek defne yaprağıyle birlikte yağın içine katın.
Bu sebzeleri birkaç dakika kavurun.
Sonra yılan balığını daire şeklinde bükerek ve bu şekilde ateşin üzerindeki tavanın içine bırakın.
Tavanın ağzını kapatıp 45dk kadar pişirin.
Bu süre içinde baliği kesinlikle çevirmeyin, Eti hassas olduğu için dağılabilir.
Balık piştikten sonra tavadan geniş servis tabağına yerleştirin.
Tavada kalan salçayı ezerek delikli süzgeçten geçirin balığın üzerine dökün.
Balığın çevresini ve ortasını haşlanmış ve garnütür edilmiş bütün patateslerle ve bıçakla maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun…
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kuru Meyveli Çikolata

Bunu anlatacak kelime bulamıyorum gerçekten. Ne diyeyim, deneyin ve görün. Ama zamanlamanız bir diyete denk gelmesin; insanda irade bırakmıyor çünkü.

Malzemeler
200 gr. bitter çikolata
2 kayısı
2 incir
2 yemek kaşığı kuru üzüm
4 iri kıyılmış ceviz (veya biraz fındık)
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı
Kayısı ve incirler küp küp kesilip çok az nişastalanır. Kuru üzüm de ilave edilip harmanlanır. Ceviz yerine fındık, badem vs. de kullanılabilir.

Çikolata benmaride eritilir. (Bitter çikolata kullandım; sütlü veya fildişi de olabilirdi diye düşünüyorum.) Çikolatanın içinde bulunduğu kabın suya temas etmemesine dikkat edilir. Eridiğinde içine portakal rendelenir. Kuru meyveler ve cevizden aldığı kadar ilave edilir. Tepsiye serilmiş yağlı kağıt üzerine dökülüp buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 2 saat sonra kesilebilecek sertliğe geldiğinde dilimlenir ve kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edilir.

Yukarıdaki ölçüyle 30 dilim elde ettim. Bir servis önerisi olarak minik kağıt kapsüllerle (trüf kapsülleri) sunmak da düşünülebilir, yerken ele bulaşmaz böylece.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Karamel Sos Tarifi

Malzemeler
285 gr. (1,5 su bardağı) toz şeker
200 ml. krema (oda sıcaklığnda)
1 yemek kaşığı nişasta (14 gr.)
çok az su

Yapılışı
Şeker çelik tavaya dökülüp kısık ateşe bırakılır, karıştırılmaz. Çoğu kahverengi bir renk alınca karıştırılıp topaklarının erimesi sağlanır. Ocaktan alınıp krema ilave edilir ve tekrar kısık ateşe alınır (Krema eklenince tekrar kristalize oluyor). Topaklanan şekerler eriyene kadar 3-5 dakika kısık ateşte karıştırılır. Çok az suyla ezilmiş nişasta eklenir, kaynayınca altı kapatılır. Oda sıcaklığına geldiğinde -erimemiş parçalar varsa süzülüp- buzdolabına kaldırılır. Kekleri süslemede, profiterol sosu olarak, butik çikolatanın içinde dolgu olarak veya fotoğraftaki gibi tarçınlı ruloları süslemek için vs kullanılabilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Etli Bamya Tarifi

1 / 2 kg bamya, 300 gr kuşbaşı et, 2 baş kuru soğan, 3 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık), akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohut, yeterince tuz ve su

Malzemeler

1 / 2 kg bamya
300 gr kuşbaşı et
2 baş kuru soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohut
yeterince tuz ve su

Etli Bamya Yapılışı

1 su bardağı nohuda su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede etler yağ ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biberler ilave edilir.
1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır.
Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak şekilde su konulur.
Bir taşım kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir.
Bamyalar piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

Güveçte Etli Fasulye Tarifi

Malzemeler:
1 bütün tavuk
3 su b. pilavlık bulgur
1 su b. tavuk suyu
2 domates
2 soğan
1 havuç
sıvıyağ
tereyağı
tuz
su

Hazırlanışı:
Eti kuşbaşı doğruyoruz ve güvecimize sıvıyağ dökerek etleri kavuruyoruz. Soğanları ve biberleri doğruyoruz. Fasulyeleri yıklıyoruz ve kırıyoruz. Domatesleri de soyuyoruz ve doğruyoruz. Etler suyunu bırakıp çekince soğanı ve sarımsağını ilave edip karıştırıyoruz. Ardından salçasını ekliyoruz.

Hepsini bir kavuruyoruz. Fasulyeleri de ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Doğradığımız domatesleri de en üste koyuyoruz. Tuzunu ve suyunu veriyoruz. Güvecin ağzını önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz ve ocakta pişmeye bırakıyoruz.

Ocakta bir süre pişirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Makarna Cips Tarifi

Malzemeler: 
Yarım p. makarna
galeta unu
sıvıyağ
tuz

Sosu için:
1 kuru soğan
3 domates
1 tatlı k. domates salçası
sirke
tozşeker
maydanoz
tuz,karabiber

Hazırlanışı: 
Yarım paket makarnayı haşlayın. Soğuk sudan geçirerek soğutun. Daha sonra haşlanıp soğumuş makarnalar galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Diğer taraftan sosu için; kuru soğan ince doğranarak sıvıyağda soteleneye alınır. Üzerine maydanoz, rendelenmiş domates, domates salçası, birbirini dengeleyecek kadar tuz ve toz şeker en son da 1 çorba k. sirke ilave edilerek sos pişirilir. Sos hazır olunca makarnalar ile beraber servis edilir.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Makarnalı Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler: 
3 yufka
1,5 su b.süt
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ

İç harcı için:
Yarım paket makarna
1 soğan
yarım demet ıspanak
1 çorba k. tereyağı
1 kase karışık peynir
1 kase kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber

Üzeri için:
Susam,çörekotu
haşhaş tohumu

Hazırlanışı: 
Yarım paket makarnayı haşlayın.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya tereyağını alın.Üzerine soğanı ilave edip soteleyin.Soğanın üzerine haşlanmış olan makarnayı ilave edip bir soteleyip acaktan alıp malzemeleri karıştırma kabına aktarın.Üzerineyarım demet ıspanak ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesi,1 kase karışık peynirler,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Böreğin sosu için bir kapta süt,yumurtave sıvıyağını karıştırıp bir sos hazırlayın.Fırın tepsisini yağlayın.Üzerine 1 adet yufkayı serin.Üzerine sostan dökün.Üzerine iç harçtan koyun.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Etli Taze Bamya Tarifi

Malzemeler
500 gr taze bamya2
50 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı margarin
1 adat kuru soğan
tuz
2 adet domates
2 çorba kaşığı
limon suyu

Tarif
Bir tencereye ince doğranmış soğanı,yağı ve kuşbaşı etleri alın
Etler suyunu çekinceye kadar kavurun
Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri,limon suyunu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakın
bamyaları özenle ayıklayın
limonlu suyun içinde yarım saat bekletin
sonra suyunu süzün
pişen etin üzerine bamyaları yerleştirin
suyu az ise ilave edinve hafif ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Papatya Pastası Tarifi

Malzemeler
2, 1 /4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)
2 çorba kaşığı pudra şeker
1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)
1 yumurta
Yarım paket vanilya, limon kabuğu rendesi
İÇİNİN MALZEMESİ
1,5 su bardağı fındık içi
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 yumurta, limon kabuğu rendesi
15- 20 adet iç badem,
2- 3 kaşık marmelat

Tarif
1- Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur.
İÇİNİN HAZIRLANIŞI:
3- Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şeker limon kabuğu rendesi karıştırılır.
4- Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır.
5- Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tatlı Kuru Pasta Tarifi

Malzemeler
1 su bardağından bir parmak kadar eksik tozşeker
2 yumurta
4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı (yaklaşık 150 gr., oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Arasına sürmek için (çikolata sosu -Tarifi aldığım sitede, marmelat kullanılmıştı ama ben çikolatalı yapmak istedim.)
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
50 gr tereyağı
Süslemek için
Arzuya göre hindistan cevizi, fındık, ceviz ya da antep fıstığı tozu

Tarif
Öncelikle çikolata sosunu hazırlayın ki, kurabiyeleri hazırlarken hafif soğuyarak koyulaşsın. Bunun için tereyağını eritin ve yağ sıcak haldeyken minik parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı tereyağının içinde bulunduğu kaba ekleyin. Çikolatalar eriyene ve karışım yoğun bir sos kıvamı alana kadar kaşıkla ezerek karıştırın. (Bu sosu birçok tatlınızda kullanabilirsiniz. Miktarını her 80 gr. çikolata için 50 gr. erimiş tereyağı kullanarak arttırabilirsiniz. Soğudukça hafif katılaşan çok lezzetli bir sos oluyor.)
Hamur için toz şeker, küçük parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki margarin ve 2 yumurtayı bir kaba alarak mikserle yoğun bir krema kıvamı alana kadar çırpın.
Başka bir kapta unu vanilya ile karıştırın.
Vanilyalı unu, yumurtalı karışıma ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan, cıvık (!) bir hamur elde edin.
Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.
Hazırladığınız hamurumsu maddeyi bir krema sıkma torbası ya da aparatı yardımıyla yağlanmış tepsiye belli aralıklarda ve dilediğiniz büyüklükte sıkarak yerleştirin. (Ben minik yapmayı tercih ettim, bir de yıldız şeklindeki ucu kullandım bu görünümü elde etmek için.)
Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar, kızarıp sertleşmeden üzeri beyaz kalacak şekilde kurabiyeleri pişirin. Çok pişirirseniz sert olur ve güzel olmaz.
Kurabiyeler soğuyunca, iç yüzeylerini hazırladığınız çikolata sosuna batırın ve hindistan cevizine bulayın. Başka bir kurabiye ile yapıştırarak sandviç görünümü verin. İşte bu kadar.
Dilerseniz arasına çikolata sosu yerine dilediğiniz bir çeşit marmelat ya da dolgu kreması sürerek de deneyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Güveçte Mantarlı Tavuk

Malzemeler:
Yarım kg mantar
Yarım kg tavuk kuşbaşı
6 adet domates
6 adet sivri biber
2 adet soğan
4 diş sarımsak
150 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber
Kekik, kimyon, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Soğanlar ince, ince kıyılıp yağda sotelenir. Mantarlar küp, küp doğranır ve eklenir. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kuşbaşı tavuk eklenir, pişirilir. Biberler eklenir, sotelenir. Sarımsaklar eklenir. Domatesler eklenir. Salça eklenir. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine kaşar rendesi eklenir. Fırına verilir ve kaşar eriyince fırından alınır.

Afiyet Olsun

Kaymaklı Poğaça Tarifi

Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta (sarısı üzeri için)
250 gr süt kaymağı
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Malzemelerden hamur yapılır.
Bezelere ayrılır.
Avuç içi kadar açılır.
Kaşar peynir rendesi konur yuvarlanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Püf Noktası: Kaymak hamurun içine konulur.

Tarifin Özellikleri:
Mayalı bir hamurdur.
Karbonhidrat ve yağ bakımından zengindir.
Kullanılan malzemeler yoğurma kabu fırın tepsisi fırın.
Maliyeti 7 tl.
10 kişikiktir.

Afiyet Olsun

Tandır Böreği Tarifi

MALZEMELER:

Hamuru İçin:
2 su bardağı su veya süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket yağ maya veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiğince un
Arası İçin:
1 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı tahin

İçi İçin:
Kavrulmuş kıyma veya peynir
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam
Hazırlanışı:
Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildiğince un ilavesi ile kulak memesi kıvamında yoğrulur ve hamur iki bezeye ayrılır.
İlk hamur açılabildiği kadar ince açılıp, üzerine erimiş yağ ve tahin karışımından sürülür.
Hamurun ortasına bir tabak koyulup, etrafı kesilir. Kenarındaki parçada 8 parçaya bölünerek ortadaki parçanın üzerine yerleştirilir.
Altta kalan hamurun kenarla üstteki hamurların üzerine kapatılıp, aynı şekilde hazırlanan diğer hamurlarla birlikte buzdolabına kaldırılır.
Üzerine iç yayılıp, için üzerine de açılan diğer hamur yerleştirilir.
Yumurta sarısı, zeytinyağı ile karıştırılıp, hamurun üzerine sürülür ve susam serpilir.
Eğer hamur mayalı ise hiç bekletmeden 180 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Püf Noktası: Hamur mayalı olursa bekletmeden fırına verilmeli yoksa hamur mayalanır ve katlar oluşmaz.

Özelliği: Tandır böreği, Kayseri de her evde pişen geleneksel bir börektir.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: açma börek
Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta ve fırında 1 saat
Hazırlıkta kullanılan araçlar: yoğurma kabı, oklava, kaşık, tepsi, yumurta fırçası
Sunum ve servis şekilleri: servis tabağında iki dilim börek
Porsiyon sayısı: 12 kişilik
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: karbonhidrat, yağ, protein
Maliyeti: 14 tl

Afiyet Olsun

Ispanaklı Boşnak Böreği

MALZEMELER:

Hamuru İçin:
6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiğince ılık su
Arası İçin:
250 gr tereyağı veya margarin

İçi İçin:
1 kg ıspanak
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur İçin; Un, tuz ile karıştırılıp, sıvıyağ ve yeterince ılık su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Ve 10 dakika dinlendirilir. Hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılıp, her biri tabak büyüklüğünde açılır. Yağ eritilip, açılan hamurların üzerine sürülür. Her biri elle mümkün olduğunca ince açılıp, karşılıklı iki kenar ortaya doğru katlanır.
İçi İçin; İnce kıyım soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ispanak kendi suyu ile hafif haşlanıp suyu iyice sıkıldıktan sonra ince, ince doğranarak, kıymaya ilave edilir. Yeterince tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek ocaktan indirilir. Hamurların katlanan kısımlarına iç yapılıp, iki taraftan ortaya doğru rula şeklinde sarılır ve bıçakla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm hamurlar yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak spiral şeklinde dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve kalan yağ sürülerek 200 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Püf Noktası: Hamurlar yırtılmaması için elle esnetilerek açılmalıdır.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: açma börek
Pişirme tekniği ve özellikleri: fırında
Hazırlıkta kullanılan araçlar: yoğurma kabı, oklava, tava, tahta kaşık, yumurta fırçası
Sunum ve servis şekilleri: 2 dilim börek yanında yoğurt ile
Porsiyon sayısı: 15 kişilik
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: bol karbonhidrat ve yağ, ıspanaktan dolayı C vitamini içerir.

Afiyet Olsun

Kaymaklı Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi

Malzemeler:
yarım ekmek kadayıfı
1 lt. su
yarım limon
1 kg toz şeker
1 su b. toz şeker
yarım kg vişne

ÜZERİ İÇİN:
kaymak

HAZIRLANIŞI:
Şerbeti için, 1 su b. şekerin az bir kısmını tencerenin zeminine dökerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra suyu ve ayıklanmış vişneyi tencereye alıyoruz. Şekerin tamamını da tencereye döküyoruz. Limonun suyunu da sıkarak karıştırıyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz.

Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz. Hazırladığımız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz.

Şerbeti iyice çekmesi için ekmek kadayıfına çöp şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kaymakla beraber servis ediyoruz.Afiyet Olsun

İrmikli Ev Lokumu

Gönül rahatlığıyla yiyip ve misafirlerinize hazırlayabileceginiz hafif, masrafsız ve çok lezzetli olan irmik tatlısı çok kısa bür süre içinde hazırlayabileceginiz bir tarif

Gerekli malzemeler
1 su bardagı irmik
1 su bardagı şeker
2 su bardagı süt
1 vanilya
hindistan cevizi tozu
fındık


Yapılışı
Orta boy bir tencereye şekeri, sütü,irmigi koyup iyice karıstırınız pişmeye yakın vanilyayı ekleyin.katılaştıktan sonra ocagı kapatınız.

Daha sonra ise ceviz büyüklügünde parçalar alıp yuvarlayınız.Daha sonra hindistancevizi tozuna bulayınız.Ortasına fındık bastırınız bu işlemi irmikler bitene kadar devam edin.ister sıcak ister soguk servis yapın.

Kim tadarsa tatsın herkesin begenerek yiyecegi bu lokumlar özellikle küçük çocukların bayılarak yedigi bir tarif.Şimdiden Afiyet Olsun.

Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 ekmek
4 yumurta
1 çay bardağı su
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limonsuyu
Süslemek İçin
Kaymak
Ceviz

Hazırlanışı

Bayat ekmekleri incecik dilimleyelim.Yumurtalarla suyu çırpalım.Ekmekleri önce yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafınıda kızartalım.Önceden hazırladığımız şerbeti sıcak sıcak kızarttığımız ekmeklerin üzerine dökelim.Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır. Kaymak,şanti ve cevizle süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Evde Künefe Tarifi

MALZEMELER
200 gr. tel kadayıf
2 çorba k. tereyağı
200 gr. dil peyniri

ŞERBETİ İÇİN:
1 su b. toz şeker
1,5 su b. su
1 dilim limon

ÜZERİ İÇİN:
Kaymaklı dondurma
Yeşil fıstık

HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz.Tel kadayıfı doğruyoruz.Teflon tavanın zeminine tereyağının yarısını alıp yayıyoruz.Tel kadayıfın yarısını tavaya serperek döküyoruz.

Peyniri üzerine rendeliyoruz.Kalan tel kadayıfı da üzerine serpiyoruz.Tereyağının kalan yarısını da eritip üzerine döküyoruz.Tavayı ocağa alıyoruz. Alt tarafı pişince düz bir kapak yardımıyla künefeyi ters çeviriyoruz. Diğer tarafı da pişine servis tabağına alıyoruz.Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Dondurma ile birlikte servis ediyoruz.

İzmir Çorbası Tarifi

MALZEMELER
3 çorba k. pirinç
1 çay b. buğday
1 su b. et suyu
su
tuz

TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
yarım limon
1 yumurta
2 çorba k. un

ÜZERİ İÇİN:
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan
1 çorba k. tereyağı

HAZIRLANIŞI: 
Buğdayı haşlıyoruz. Buğday haşlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz. Terbiyesi için, yoğurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.

Önce soğuk su verip çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soğanı doğruyoruz.
Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soğanı koyarak karıştırıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

Dondurmalı İrmik Helvası

Malzemeler:
1 paket irmik
250 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Üzüm

Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su

Hazırlanışı
Çelik tencereye tereyağ,sıvıyağ karışımı alınır kısık ateşte yağ eritilir.
Eriyen yağ karışımına irmik ilave edilip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 15 dakika kavrulur.
Bu arada ayrı tencerede şeker,su karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
Şerbet ölçüsü kaç bardak irmikle yapıcaksak o kadarda şeker ve su ile hazırlıyalım .
İrmiğin rengi karamelize olana kadar kavrulur.
(Açık renkli olsması için 10 dakika kısık ateşte kavrulur).
Helva tenceresine üzüm ekleyip ateşten alınır.
Harareti gitmesi için iki dakika beklenir.
Şerbetle buluşturularak karıştırılır.(şerbet irmikle buluşunca dışarı zıplıyor dikkat etmek gerek).
Helva tenceresi tekrar ocağa alınır ve beş dakika kısık ateşte pilav gibi çektirilir.
ocaktan alınıp demlenmesi için beklenir.
Ilınan helva karıştırılır.
Camkasenin dibi ve yanları irmik helvasıyla kaplanır .
Boş kalan ortasına dondurma konulur.
Üstü tekrar helva ile kaplanıp servis kabına ters çıkarılır .
Çikolata ile süslenen dondurmalı irmik helvası servise hazır.

Kandil Lokması Tarif

Malzemeler :
* 4 su b. Söke un
4 Su B. Söke Un
Yarım P. Yaşmaya
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Yumurta
2 Çorba K. Toz Şeker
* Üzeri İçin:
Pudra Şekeri



Hazırlanışı
Unun ortasına mayayı koyun. Kenarlarına şekeri serpin. Yarım su bardağı sıcak suyla ortasını bulayın. Üzerini unla kapatın ve bir süre mayalanmaya bırakın. Hafif su dökerek unun tamamını karıştırmaya başlayın.

İyice yoğurun biraz cıvık kıvamda bir hamur olmalı. Üzerini streç filmle kapatın ve bekletin. Mayalanmış hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar bölüp sıvıyağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek süsleyin.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Mantarlı Patatesli Semiz Salata Tarifi

Malzemeler
1 Kase Mantar
5 Haşlanmış Patates
1 Demet Semizotu
5 Yeşil Soğan
1 Limon
Zeytinyağı
1 Kase Yoğurt
1 Közlenmiş Kırmızı Biber

Hazırlanışı
Mantarları Doğrayıp Sıvıyağ İle Soteliyoruz. Suyunu Verip Çekene Kadar Pişiriyoruz. Haşlanmış Patates Ve Yeşil Soğanı Doğruyoruz.

Tuz Koyup Harmanlıyoruz. Salata Tabağına Semizotlarını Koyuyoruz. Üzerine Patas Ve Yeşil Soğanı Koyuyoruz.

Sotelenmiş Mantarları Da Üzerine Döküyoruz. Yoğur Ve Zeytinyağını Kasede Çırpıp Üzerine Döküyoruz.

Kırmızı Biber İnce İnce Doğrayıp En Üste Yerleştirip servis Ediyoruz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Mantarlı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler:
Asma Yaprağı
200 Gr. Kıyma
3 Soğan
1 Kase Mantar
1 Su B. Pirinç
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Taze Nane
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su

Tabanı İçin:
1 Havuç

Üzeri İçin:
Yoğurt

Hazırlanışı:
Havucu doğrayıp derin bir tencerenin tabanına döşüyoruz. Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Dereotu, maydanoz ve naneyi ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.

Mantarları ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Domates salçası, biber salçası, sıvıyağ ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Haşlanmış asma yapraklarının baş kısmına mantarlı harcımızdan koyup sarıyoruz.

Tabanına havuç dizmiş olduğumuz tencereye sarmaları diziyoruz. Üzerine sıvıyağ döküp tuz serpiyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz.

Ters çevrilmiş tabak koyuyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra yoğurt ile servis ediyoruz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X