Alinazik Tarifi

Malzemeler,
Kıyma 2 4/5 su bardağı 500 gram,
Margarin 2 yemek kaşığı 20 gram,
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram,
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram,
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram,
Patlıcan 6 orta boy 1 kg,
Sarmısak 3 diş 10 gram,
Yoğurt 4 1/2 su bardağı 1 kg,
Yeşil biber 2 adet 30 gram,
Sıvı yağ 2 yemek kaşığı 20 gram,

Tarif
Kıymayı ve margarini bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin, 20-25 dakika pişir 1 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekle, karıştır
Patlıcanları yıka, kurula, ocakta çevirerek közle, kabuklarını soy, saplarını kes, ince ince kıy
2 yemek kaşığı yağla, 2-3 dakika çevir Sarımsağı soy, yıka, ez
Yoğurt, sarımsak ve kalan tuzu patlıcana ekle, iyice karıştır, servis tabağına alıp, düzgünce yay
Kıymalı karışımı da sıcak olarak patlıcanın üzerine yay Yeşil biberi yıka, sap ve çiçeklerinden ayır,
2-3 milimetre kalınlıkta halka şeklinde doğrayıp, karışımın üzerine serp
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sebze Püresi Tarifi

Malzemeler,
yarım kabak,
1 küçük patates,
1 küçük dilimbalkabagı,
2 dal ıspanak,
1 çiçek brokoli,
kuçuk bir havuç,
1 küçük dilim kereviz,
1 tatlı kaşığı kıyma yada tavuk göğsü,
1 tatlı kaşıgı zeytınyagı,
1 tatlı kaşıgı irmik veya prinç,

Hazırlanışı
hepsını haşlayıp çatalla ezıyoruz,(çiğnme refleksi ta luşmadıysa blendırdan geçirebiliriz)ıstersenız içine evde mayaladıgımız yogurttan da ekleyebılırsınız,
kıvamı çok yogun olmasın ama çorba kadar da sulu olmasın.
Afiyet Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Aşüre Tarifi

Malzemeler;,
* 1,5 su bardağı aşurelik buğday,
* Yarım su bardağı nohut,
* Yarım su bardağı kurufasulye,
* Yarım su bardağı kuru üzüm,
* 10-15 adet kuru kayısı,
* 1 su bardağı yer fıstığı,
* 7-8 adet kuru incir,
* 1 adet elma,
* 2 su bardağı şeker,
* Tuz,
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi,
* Tarçın,

Tarifi
1. Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
2. Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın.
3. Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkayın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın.
4. Büyükçe bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyveleri sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir. Ben sulu yapıyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.)
5. Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
6. Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı nişasta ilave edebilirler)
7. Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır..Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Ispanyol Omleti Tarifi

Malzemeler,
4 adet patates,
4 çorba kaşığı zeytin yağı,
2 adet orta boy kuru soğan,
yarım ay şeklinde doğranmış,
tuz,
karabıber,
4 adet yumurta,
3 dal taze yeşil soganın sapları,

Tarif,
Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun.
İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün.
Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Klüp Sandviç Tarifi

Malzemeler,
8 adet tost ekmeği,
2 dilim salam,
2 dilim tost kaşar peyniri,
2 dilim domates (yuvarlak halka şeklinde doğranmış),
2 adet marul yaprağı,

Tarif,
Önce 8 adet tost ekmeği kızartılır.
Öte yandan iki dilim salam iki dilim tost kaşar peyniri 2 dilim yuvarlak halka domates ve 2 parça el kadar marul yaprakları kesilir.
En alttaki kızarmış tost ekmeğinin üzerine hafif bir tereyağı sürülür.
Sonra marul yaprağı ile domates dilimini yerleştirip üzerine tekrar kızarmış tost ekmeği oturtulur ama yine hafif bir tereyağı sürmeyi ihmal etmeyin. Artık salam ve peynir dilimini koyup en son kat kızarmış ekmeği en üstte oturtun. Çok keskin bir bıçakla bu tost ekmeğini çaprazlama kesip üçgen iki parça elde edelim.
Bu üçgen parçalara kürdan takıp servis tabağına koyun. Yanında kızarmış patatesle ikram edin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kısır Tarifi

Malzemeler,
2 Su Bardağı Köftelik (ince) Bulgur,
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası,
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası,
4-5 Yaprak Kıvırcık Salata,
1 Küçük Kuru Soğan,
5-6 Adet Taze Soğan,
1 Adet Salatalık,
3 Adet Sivribiber,
1/2 Demet Maydanoz,
4-5 Adet Kornişon Turşu,
1 Limon Kabuğu Rendesi,

Yapılışı
Öncelikle salçayı kaynar suda eritin. (2 Su Bardağı Bulgur, ortalama 3 su bardağı su kaldırıyor ama siz yinede göz kararı denen şaşmaz ölçü birimini kullanın.) Salçalı kaynar suya bulguru, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın, ağzını kapatıp şişmeye bırakın. Bu arada salatasını ve sosunu hazırlayın. Bir kaba bütün yeşillikleri, salatalığı, soğanları ve turşuyu minicik doğrayın.
Başka bir kapta da, yine kendi damak tadınıza uyacak ölçülerde, zeytinyağ, limon, nar ekşisi, tuz, nane (taze ise yeşilliklerin yanına, kuru ise sos'a) pulbiber den oluşan bir sos hazırlayın.
Bulgurlar yumuşayınca tüm malzemeleri karıştırın.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X